HITNA MERA VLADE! Crnogorci koji ulaze u Srbiju idu u IZOLACIJU DVE NEDELJE

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2020, 12:19

HITNA MERA VLADE! Crnogorci koji ulaze u Srbiju idu u IZOLACIJU DVE NEDELJE

U Crnoj Gori je za 24 časa otkriveno 60 novozaraženih osoba.

Zbog loše epidemiološke situacije u Crnoj Gori, biće uvedena mera obavezne samoizolacije od 14 dana za sve građane Crne Gore koji budu ulazili u Srbiju.

Podsetimo, srpskim državljanima je mesecima unazad praktično onemogućen ulazak u Crnu Goru, pošto su se automatski slali u samoizolaciju od 14 dana, a od juče je za naše građane umesto samoizolacije obavezan karantin.

Prema poslednjim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podacima, u Crnoj Gori je za 24 časa otkriveno 60 novozaraženih osoba, od kojih su 30 kontakti prethodno potvrđenih slučajeva dok se kod isto toliko obolelih traga za izvorom infekcije.

Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 517, uz pet smrtnih ishoda.

U Srbiji je juče registrovano ukupno 16.420 potvrđenih slučajeva COVID 19, što je, iako izgleda kao velika cifra, posledica masovnih testiranja u kojima prednjačimo u Evropi.

To je potvrdio i predsednik Aleksandar Vučić u subotu, rekavši da je Srbija sprovela više testova na korona virus nego sve zemlje bivše Jugoslavije, plus Albanije zajedno, i to 428.000.

On je rekao da su samo četiri zemlje u Evropi po pitanju testiranja u odnosu na broj stanovnika ispred Srbije, a to su Nemačka, Austrija, Švajcarska i Italija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.