HITAN POZIV U POMOĆ! Luksuzni kruzer POSLAO SIGNAL za evakuaciju 1.300 PUTNIKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Mar.2019, 17:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HITAN POZIV U POMOĆ! Luksuzni kruzer POSLAO SIGNAL za evakuaciju 1.300 PUTNIKA

Kruzer koji se nalazi blizu obala Norveške poslao je hitan poziv u pomoć!

Brod "Viking skaj" plovio je ka obalama Hustadvika kada je u poslepodnevnim satima poslao poziv u pomoć. Posada je molila da se što pre evakuiše 1.300 putnika koji se nalaze na kruzeru.

Kruzer "Viking" je doživeo stravično zakazivanje glavnih motora pa je pretilo da udari u obalu nošen vetrom.

#VikingSky struggling in huge waves only one kilometer from shore. Evacuation has started >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << , but there are 1300 ppl on onboard - and ship is rolling violently acc to observer close by. pic.twitter.com/fA3tWaEPks

— Tore (@potifar66) March 23, 2019

Posada je nekako uspela da upali jedan od motora, ali brod se kretao izuzetno sporo. Nadaju se da će ubrzo osposobiti motore u većem kapacitetu. Saznajemo da ima povređenih na brodu i da je počela evakuacija helikopterima.

Cruise ship “Viking Sky” with 1300 passengers aboard has sent out #MAYDAY as it drifts closer to the shore in Hustadvika on the northwestern coast of Norway. There’s bad weather in the area and eye witnesses estimate the ship is approximately 1km from the shore #vikingsky pic.twitter.com/5qfxcvIQsZ

— Alexander Hansen (@AlexanderXV) March 23, 2019

Nacionalna služba spasavanja saopštila je da je jedan motor delimično osposobljen i da je brod uspeo da se malo udalji od obale, ali da na palubi ima teško povređenih i da se helikopteri spremaju za evakuaciju putnika.

Zabrinuti i besni rođaci putnika pozivali su kapetana da pošalje poruku da li su ljudi na sigurnom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.