HITAN APEL GRAĐANIMA! Grejna sezona donosi i mnogo više POŽARA, jednu stvar nikako ne zaboravite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 14.Nov.2023, 10:41

HITAN APEL GRAĐANIMA! Grejna sezona donosi i mnogo više POŽARA, jednu stvar nikako ne zaboravite!

Prva naznaka da nešto nije u redu je miris paljevine koji emituju kablovi i uređaji.

Kada krene grejna sezona, jedan od najvećih problema sa kojim se suočavaju vatrogasci su požari.

Načelnik odeljenja za vatrogasno-spasilačke jedinice sektora za vanredne situacije, otkrio je da su najčešći uzroci požara dim i produkti sagorevanja. On ističe da dim često pravi veći problem od same vatre, jer može izazvati paniku kod osoba koje se nalaze u zahvaćenim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prostorijama.

- Produkti sagorevanja prilikom gorenja su ti koji često prave problem, tačnije veću nepriliku u radu. Pre svega, nekad ne možemo baš zbog dima pronaći tačan uzrok požara pa samim tim to izaziva paniku kod osoba koje se nalaze u tim prostorijama koje su zahvaćene požarom, a najčešće je to problem kod stambenih objekata - rekao je Spasojević.

- Cirkulacijom vazduha, promajom ili upotrebom naše specijalne opreme vrši se to takozvano odimljavanje prostorija - dodao je on.

 Stare instalacije u zgradama, mnogobrojni uređaji koji su uključeni mogu izazvati ozbiljne probleme.

- Još uvek smo u početku grejne sezone, sve te instalacije koje smo koristili tokom leta sada su dodatno preopterećene, naročito kod stanova i objekata koji se greju na struju, odnosno uključuju se mnogo jači potrošači, ako ima oštećenja na elektro-instalacijama ili na električnim uređajima koje koristimo, može doći do nastanka požara - rekao je Spasojević.

- Apelovali smo i pre početka grejne sezone, a naravno i sada apelujemo i savetujemo našim sugrađanima da izvrše proveru instalacija i uređaja koje će koristiti. Prva naznaka da nešto nije u redu je miris paljevine koji emituju kablovi i uređaji, i to treba da nam bude opomena da treba nešto da se preduzme po tom pitanju - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.