HILJADE RUMUNA NA NOGAMA: Ozbiljni protesti protiv Vlade, pružaju otpor zbog izmena poreskih regulativa! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2017, 00:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HILJADE RUMUNA NA NOGAMA: Ozbiljni protesti protiv Vlade, pružaju otpor zbog izmena poreskih regulativa! (FOTO)

Rumunska Vlada usvojila je izmene zakona prošle sedmice i od tada je vrednost nacionalne valute pala na najniži nivo od 2012. godine

Više hiljada Rumuna učestvovalo je danas u antivladinim protestima održanim u desetak gradova zbog novih poreskih izmena za koje smatraju da će izazvati smanjenje plata.

Pročitajte i:

Another Sunday, another night of protest against #CORRUPTION. Last night in #Bucharest 👊👇#rezist #insist #Colectiv #Romania >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pic.twitter.com/0DzlZXiUY8

— maidan sport (@maidansport) November 12, 2017

Izmenom poreskih regulativa radnici će davati deo poreza za socijalnu zaštitu što je do sada bilo u obavezi poslodavaca. Do izmena, porez su zajednički plaćali radnici i poslodavci.

Demonstranti su u Bukureštu i devet drugih gradova na istovremenim protestima mahali rumunskim zastavama i uzvikivali "Ostavka!"

Rumunska Vlada usvojila je izmene poreskih zakona prošle sedmice i od tada je vrednost nacionalne valute leja pala na najniži nivo od 2012. godine.

New day of #protest in #cluj #justice #Romania pic.twitter.com/GJW4HROGLD

— Dora Ursateanu (@DoraUrsateanu) 12. новембар 2017.

Sindikati i investitori su protiv izmena za koje smatraju da će dovesti do smanjenja plata mnogih Rumuna.

Ministar finansija Jonut Misa insistira na tome da će od izmena korist imati kompanije i zaposleni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.