HILJADE HRIŠĆANA NA HODOČAŠĆU U JERUSALIMU: Održana velika procesija povodom Cvetne nedelje (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2023, 18:55

HILJADE HRIŠĆANA NA HODOČAŠĆU U JERUSALIMU: Održana velika procesija povodom Cvetne nedelje (VIDEO)

Važan dan za sve hrišćane

Hiljade hrišćanskih hodočasnika učestvovalo je danas u proslavama Cvetne nedelje u Jerusalimu na početku Svete nedelje. Vernici su nosili listove palmi i maslinove grančice hodajući od vrha Maslinove gore do istorijskog Starog grada Jerusalima, gde se nalaze sveta mesta tri avramske monoteističke vere, preneo je AP.

Latinski patrijarh Jerusalima Pjerbatista Picabala i drugi katolički sveštenici učestvovali su  u >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << tradicionalnoj procesiji, tokom koje su vernicima podelili palmine listove, pre nego što su ih predvodili do Hrama Vaskresenja Hristovog na brdu Golgota, gde je, kako predanje kaže, Isus Hrist razapet, sahranjen i vaskrsao.

Cvetna nedelja obeležava uspomenu na Isusov ulazak u Jerusalim i predstavlja početak najsvečanije nedelje, koja uključuje rekonstrukciju Isusovog raspeća i smrti na Veliki petak i njegovo vaskrsenje na Uskrs. Povorka je krenula sa Maslinove gore pored Getsimanskog vrta gde je, prema biblijskom predanju, Isus bio izdan, a zatim u uličice Starog grada.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.