HIBRIDNI RAT HRVATSKE PROTIV VUČIĆA: Na najperfidniji način izmislili predsednikovu izjavu, brutalne laži ne prestaju (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2022, 09:07

HIBRIDNI RAT HRVATSKE PROTIV VUČIĆA: Na najperfidniji način izmislili predsednikovu izjavu, brutalne laži ne prestaju (FOTO)

Najbrutalnija kampanja hrvatskih medija protiv Aleksandra Vučića i Srbije nastavlja se i ovog jutra.

Hrvatski portali ne prestaju sa kampanjom protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, te je jutros "Večernji list" objavio novi sraman tekst.

Da je u pitanju beskrupulozna laž može se primetiti iz samog naslova koji glasi: "Zapaljive izjave Aleksandra Vučića o Hrvatskoj: 'Ta mala zemlja ne smije postojati'. 'Vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbe' ".

Međutim, predsednik Srbije nikada nije izgovorio da Hrvatska ne treba da postoji, a njihovi mediji koriste najjeftinije tehnike spinovanja kako bi iskazali svoje animozitete ka Srbiji i njenom predsedniku.

Dalje u tekstu pomenuti portal navodi kako Vučić koristi svaku priliku da spomene Hrvatsku, iako je primetno da predsednik Srbije isključivo odgovara na napade koji dolaze iz te zemlje.

Ključni deo teksta je upravo rečenica u kojoj portal navodno objašnjava Vučićeve reči kako "ta mala zemlja ne sme postojati". Međutim, vrlo je jasno da je hrvatski portal rečenicu izvukao iz konteksta i kada se pročita cela izjava našeg predsednika, vidi se da je on zapravo objašnjavao na koji način drugi vide Srbiju, a ne Hrvatsku. 

Ta mala zemlja ne sme postojati. Ta histerija je pokazala šta oni žele. Vide da Rusiji ne mogu ništa. I onda dođe do toga da se iživljavaju na jednoj maloj zemlji - rekao je Aleksandar Vučić juče u obraćanju medijima, govoreći o Srbiji.

Podsetimo, hrvatski portal N1 plasirao je juče izmišljenu Vučićevu izjavu povodom usvajanja osmog paketa sankcija EU protiv Rusije, kojoj je, između ostalog, na insistiranje Hrvatske, zabranjen transport ruske nafte za Srbiju preko naftovoda JANAF.

Iako predsednik Srbije ovim povodom nije rekao ni jednu jedinu reč, a kamoli rečenicu, hrvatski portal je u naslovu "citirao" Vučića njegovu izmišljenu izjavu: "Hrvatska je kriva".

Presednik Srbije Aleksandar Vučić besan je kao ris zbog odluke EU da, na predlog Hrvatske, Srbiji zabrani uvoz ruske nafte preko "Janafa", a da istovremeno od tih sancija, zbog teške ekonomske situacije, izuzme Mađarsku i Bugarsku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.