HEZBOLAH PONOVO PRETI IZRAELU I AMERICI: Ako nastavite ofanzivu u Gazi...

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Nov.2023, 21:19

HEZBOLAH PONOVO PRETI IZRAELU I AMERICI: Ako nastavite ofanzivu u Gazi...

Poslednji put sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske izbio je 2006. godine.

 Libanska šiitska, pro-iranska organizacija Hezbolah najavila je da će, ako Izrael nastavi svoju ofanzivu u Pojasu Gaze, pojačati svoje napade na pogranične oblasti Izraela i na američke vojne baze na Bliskom istoku do "potpune konfrontacije".

U intervjuu za američku TV mrežu NBC Njuz Naim Kasem, zamenik generalnog sekretara Hezbolaha potvrdio je da njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupa učestvuje u sukobu kako bi se smanjio pritisak na Gazu i upozorio da sve češći napadi Hezbolaha na Izrael imaju za cilj da pošalju jasan signal izraelskom rukovodstvu da će proširenje kopnene operacije u Gazi imati ozbiljne posledice.

- Ako Izrael i SAD nastave na ovaj način sa svojom agresijom, eskaliraju agresiju i pogoršaju situaciju, to će dovesti do potpune konfrontacije - upozorio je Kasem.

Portparol privremenih mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Libanu saopštio je 6. novembra da raste zabrinutost zbog sve većeg broja poginulih civila u sporadičnim sukobima Hezbolaha i Izraela i upozorio da je primetno da neprijateljstva izmiču kontroli u pograničnim oblastima.

Poslednji put sukob između šiitske organizacije Hezbolah i izraelske vojske izbio je 2006. godine, a Rezolucijom 1701 Saveta bezbednosti UN uspostavljen je prekid vatre u graničnom pojasu koji sada nadgleda 12.000 pripadnika mirovnih snaga iz 36 država.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.