HEROJSKI POTEZ UČITELJICE JE SPASIO ŽIVOTE MALIŠANA:  Pod ovim izgovorom izvela decu iz učionice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Maj.2023, 21:59

HEROJSKI POTEZ UČITELJICE JE SPASIO ŽIVOTE MALIŠANA: Pod ovim izgovorom izvela decu iz učionice!

Otac napominje da je ova žena za njega, a verovatno i mnoge druge roditelje, heroj.

Nakon stravičnog masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar" u kojoj je učenik 7. razreda osumnjičen za ubistvo 8 đaka i domara, a ranjavanje šestoro vršnjaka i nastavnice,mnogi roditelji osetili su grčevitu mučninu.

Jedan od njih, čije dete je i danas boravilo u ovoj ustanovi, opisao je svoje iskustvo i hrabrost jedne učiteljice, koja je kroz ceo nemili događaj ostala pribrana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i savesna.

Kako je napisao na Tviteru, čim je čuo za vest o masakru zaputio se ka školi, a onda i dobio poruku od učiteljice koja je objasnila da je decu izvela u park kako bi izbegli bilo kakav susret sa opasnošću.

- Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori. Krećem ka školi, stiže poruka od učiteljice da je izvela decu u park kod Manježa. Stižem u park dečaci igraju fudbal. Pravim se kao da je sve normalno, dok mi želudac igra. Učiteljica zadržala prisebnost i rekla im da je vežba u pitanju - napisao je ovaj roditelj.

On napominje da je ova žena za njega, a verovatno i mnoge druge roditelje, heroj.

Klinac mi ide u Ribnikar. Palim telefon, gori.Krecem ka skoli,stize poruka od uciteljice da je izvela decu u park kod Manjeza. Stizem u park decaci igraju fudbal.Pravim se kao da je sve normalno, dok mi zeludac igra. Uciteljica zadrzala prisebnost i rekla im da je vezba u pitanju

— Ivan Ašanin (@IvanAsanin) May 3, 2023

- Učiteljica je za mene heroj. Na putu do parka puno hitne pomoci i policije. Deca i roditelji okolo plaču. Ne mogu da vam opišem osećaj. Mislio sam da se ovo kod nas nikada neće dogoditi. Tek sada, kada je klinac kući, mene hvata potpuni strah i apsolutna tuga - zaključio je.

Podsetimo, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za novinare, osumnjičeni za masakr je detaljno planirao ubistvo. Prema rečima načelnika PU za grad Beograd Veselina Milića, K. K. (13) je mesec dana planirao ubistvo, a u njegovoj sobi na stolu policija je pronašla spisak đaka i skicu škole koja podseća na crtež iz video-igrica.

K. K. je uzeo pištolj od svog oca, koji je u međuvremenu uhapšen. Osumnjičeni za masakr je osim oružja kod sebe imao i četiri Molotovljeva koktela. On neće krivično odgovarati jer još nema 14 godina.

Sve vesti o nezapamćenoj tragediji u Beogradu čitajte klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.