HEROJ! Autobus pun putnika se zamalo obrušio u nabujalu Moravu koja je srušila most, a onda je Nemanja SPREČIO TRAGEDIJU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 14:14

HEROJ! Autobus pun putnika se zamalo obrušio u nabujalu Moravu koja je srušila most, a onda je Nemanja SPREČIO TRAGEDIJU (FOTO/VIDEO)

Nemanja je sprečio veliku tragediju i pravi je heroj!

Nemanja Bogosavljević je jutros oko 6.20 izašao da vidi šta se događa sa nivoom Morave, da li je poplavila njive, a zatim je otišao i da vidi u kom je stanju most, jer je bio oštećen.

- U 22 časa sinoć most se držao odlično, nije bilo većih problema, osim tih drva koja je stub zadržavao. Jutros kad sam došao, u 6.20, video sam da je stub pukao, morao sam ići da se vratim do kuće. U tom trenutku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sam pozvao policiju, rekao da će se most srušiti pošto su pukli stubovi - ispričao je Nemanja za RTS.

Kako je istakao, posle 7-8 minuta se vraćao natrag ka Moravi i sreo autobuse, nekoliko vozila sa turskim radnicima koji rade na Moravskom koridoru, oni su hteli da pređu most.

Kaže da je pokušavao da ih pretekne i zaustavi u pokušaju da pređu most.

- Uspeo sam negde tu da zatvorim prolaz autobusa na most. U tom trenutku, posle neke pola minute, došla je policija i uspeli smo da sprečimo neku veću katastrofu - rekao je Nemanja, koji je nakon toga sišao i uperio kameru ka mostu.

U tom trenutku most se srušio.

Samo 20 minuta pre nego što je nabujala Zapadna Morava srušila most koji spaja čačanska sela Mrčajevce i Slatinu, saobraćajna policija je sprečila da autobus makedonskih tablica pun putnika, koji je i pored toga sto je rešenjem od 7. 11. 2022. godine obustavljen saobraćaj preko tog mosta, pokušao da pređe preko njega na drugu stranu!

Nije poznato šta je navelo Makedonce na taj put, moguće da su pratili loše mape za navigaciju, koje odavno nisu ažurirane, ili ih je neko uputio tamo rekavši im da je most u Adranima već srušen, ali da se autobus pojavio na ionako nebezbednom mostu između Mrčajevaca i Slatine u trenutku kada je njegove stubove uveliko načela bujica - bila bi to ogromna tragedija!

Ali zahvaljujući profesionaliznu srpskih saobraćajaca koji revnosno obavljaju svoj posao životi su spaseni!

Podsetimo, most preko Zapadne Morave rano jutros potpuno je uništen pred naletom nabujale reke usled obilnih padavina koje su pogodile Čačak i okolinu.

U čačanskoj opštini bujice se smiruju, ali i dalje prave velike probleme.

Pripadnici Civilne zaštite tokom noći radili su na ispumpavanju vode na kanalu za navodnjavanje kako se ne bi izlio i poplavio naselje Kej.

Trenutak urušavanja mosta snimio je Nemanja Bogosavljević koji je video kada su stubovi pukli i sprečio veću nezgodu zaustavivši autobus koji je trebalo da pređe preko mosta.

Povodom ovog podviga, oglasio se i Goran Vesić, ministar za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu. On je svoj post na Tviteru počeo rečima: "Heroj Nemanja!"

ХЕРОЈ НЕМАЊА!

Немања Богосављевић је приметио рано јутрос око 06.00 сати да је један стуб моста на Западној Морави између Мрчајеваца и Слатине нестабилан.

Одмах је обавестио саобраћајну полицију. Приметио је аутобус пун турски држављана како иде према мосту и поред тога што је… pic.twitter.com/PeNMCQy8Yx

— Горан Весић (@sicveO11) June 17, 2023

- Nemanja Bogosavljević je primetio rano jutros oko 06.00 sati da je jedan stub mosta na Zapadnoj Moravi između Mrčajevaca i Slatine nestabilan. Odmah je obavestio saobraćajnu policiju. Primetio je autobus pun turski državljana kako ide prema mostu i pored toga što je saobraćaj vozilima preko tri tone preko ovog mosta zabranjen od novembra prošle godine. Preprečio je put kolima autobusu i sprečio da pređe most. U međuvremenu je stigla saobraćajna policija i isključila autobus iz sabraćaja. Desetak minuta kasnije, na njihove oči, most se urušio. - napisao je Vesić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.