HD rezolucija postaje standard

Izvor: Blic, 12.Apr.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HD rezolucija postaje standard

Već tradicionalno proizvođači mobilnih telefona najjače adute predstavljaju od marta do juna, a mi vam dajemo kratak pregled noviteta koji će se do početka leta pojaviti i na domaćem tržištu.

Osim nove verzije Androida, novi telefoni će doneti i nekoliko naprednih tehničkih karakteristika. Može se reći da će ekrani rezolucije 720p uskoro postati standard, kao i četvorojezgarni procesori. Još jedna tehnologija koja će se tek razvijati u budućnosti je NFC - za brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << povezivanje i plaćanje preko telefona, slično kao karticom.

Većina ovih noviteta će moći da se vidi u novoj seriji telefona iz HTC-a, nazvanoj „one". Telefoni sa oznakama X, S i V rade na poslednjoj verziji Androida 4.0 „ajskrim sendvič" (Ice Cream Sandwich). Svakako najbitniji model iz ove serije je „one X" sa Tegra 3 procesorom od 1,5, ekranom od 4,7-inča, rezolucije 720p i kamerom od osam megapiksela.

Kliknuti za uvećanje (+)

Jedan od glavnih konkurenata za najbolji telefon, barem prema hardveru, stiže iz LG-a. Naime, njihov „optimus 4x" će imati isti procesor kao i „one X", IPS ekran od 720p i jedan gigabajt radne memorije. Za razliku od HTC-ovog vodećeg modela, navodno će imati jaču bateriju, što može da bude razlog zbog kojeg će se korisnici odlučivati za LG.

Iako u „Soniju" (Sony) ne cvetaju ruže, oni su nastavili svoju „ekspirija" (Xperia) seriju modelom P, koji treba da stigne do kraja meseca. Ovaj model će imati procesor od dva jezgra na jedan GHz i ekran od četiri inča (540x960 piksela), što ga stavlja među bolje telefone srednje klase. Za najzahtevnije korisnike nedavno su predstavili model S.

Južnokorejski „Samsung" još uvek krije kada će tačno predstaviti novi „galaksi S3" (Galaxy), za njega nećemo da nabrajamo šta se sve očekuje od hardvera, već ćemo spomenuti „bim" (Beam), telefon koji dolazi sa ugrađenim projektorom u sebi. „Bim" će imati dvojezgarni procesor od jednog gigaherca i ekran od četiri inča (480x800 piksela). Većina ovih modela treba da se pojavi već ovog meseca, dok se neki očekuju i u maju.

„Epl" neće da čeka?

Iako smo svi već navikli da se novi Ajfon (iPhone) pojavljuje početkom jeseni, postoje neke informacije da će „Epl" (Apple) predstaviti „peticu" već u junu. Kao razlog navodi se želja da bude konkurentan sa drugim kompanijama.

Povezane vesti: SAD:"Samsungu" odobrena prodaja uređaja do suđenja Vlasnici "ajfona" najverniji svom telefonu Nova "Samsungova" reklama ismeva kupce „Ajfona“ Blic na premijeri Samsung Galaxy Note-a i Nexus S-a Prodato više od četiri miliona "ajfona 4S" u tri dana

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.