HARA SMRTONOSNA INFEKCIJA Širi se rekordnom brzinom, stručnjaci zbunjeni!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Mar.2024, 23:58

HARA SMRTONOSNA INFEKCIJA Širi se rekordnom brzinom, stručnjaci zbunjeni!

Smrtni slučajevi nisu rekti ni kod mlađe populacije.
Stručnjaci upozoravaju da se retka, ali opasna bakterijska infekcija širi rekordnom brzinom u Japanu, a zvaničnici se bore da identifikuju uzrok.
Očekuje se da će broj slučajeva u 2024. godini premašiti prošlogodišnje rekordne brojke, dok raste zabrinutost da će najoštriji i potencijalno smrtonosni oblik streptokokne bolesti grupe A – sindrom streptokoknog toksičnog šoka (STSS) – nastaviti da se širi, nakon što su prisustva visoko virulentnih i zaraznih sojeva potvrđeni u Japanu.
„Još uvek postoji mnogo nepoznatih faktora u vezi sa mehanizmima iza fulminantnih (teških i iznenadnih) oblika streptokoka, a mi nismo u...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.