HAPŠENJE: Zna se ko je uništio crno-bele murale?

Izvor: Mondo, 21.Jan.2018, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJE: Zna se ko je uništio "crno-bele" murale?

Posle napada da bračni par na ulici u centru Beograda, kod jednog od uništenih murala sa likovima Partizanovih igrača i navijača, uhapšena jedna osoba za koju se sumnja da je jedan od vandala.

Foto: MONDO

U noći između petka i subote grupa vandala je prefarbala sve murale strastvenih partizanovaca u centru prestonice, a pri uništavanju murala s likom pokojnog košarkaša crno-belih Harisa Brkića, napadnuti su muž i žena u Ivan-begovoj ulici, pišu "Večernje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << novosti".

Preko noći prekrečeni murali Grobara Umetnost iz inata

Lovrić veruje da bi sukob koji se dogodio na mestu gde je bio naslikan Haris Brkić mogao da otkrije deo pozadine ove organizovane akcije. Kako nam je Lovrić ponovio, grupa "Grobarski treš romantizam" na Partizan gleda kroz umetnost, a na ovu "noćnu akciju" i uništavanje odgovoriće, kako kaže, svojom stvaralačkom energijom i ulepšavanjem grada iz inata.

Jedan od mladića (21) iz grupe koja je crnom farbom zacrnila ovog, ali i druge crno-bele idole, uhapšen je zbog nasilničkog ponašanja i određeno mu je zadržavanje do 48 sati, a bračni par, srećom, prošao je sa lakšim povredama.

Policiji je oko sat vremena posle ponoći prijavljena tuča u Ivan-begovoj ulici, upravo na jednoj od lokacija gde su se nalazili ovi jedinstveni murali.

Beograđanin koji živi u ovom delu grada primetio je, kako saznaje beogradski dnevnik, grupu od desetak mladića kod zida sa Brkićevim likom, za koje je pomislio da mu kradu motor koji je bio parkiran u blizini.

Prišao im je i uzviknuo "šta radite oko mopeda", kada ga je nekoliko njih tada napalo. Iz stana je na ulicu izašla zatim i njegova supruga, da bi dvojica vandala nasrnula i na nju i naneli joj lakše telesne povrede! Grupa se ubrzo razbežala, a policija je, nedugo zatim, uhvatila jednog od njih.

Delije: Nismo mi prekrečili murale

"Muškarca starosti 62 godine napalo je više osoba. Brzom akcijom policije pronađeno je vozilo kojim su pobegli, a ubrzo je u Policijsku upravu Beograd priveden jedan mladić (21), koji se sumnjiči za nasilničko ponašanje. Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati", potvrdili su za "Novosti" iz MUP.

O ovom incidentu je upoznat, pišu dalje "Novosti", i Ivan Lovrić, član pokreta "Grobarski treš romantizam", jedan od zaslužnih za nastanak umetničkih dela na beogradskim ulicama na kojima su do minulog vikenda bili velikani srpskog glumišta, književnici, pevači, sportisti - Duško Radović, Bora Todorović, Zoran Radmilović, Nada Knežević, Slobodan Aligrudić, Dragan Mance, Mija Aleksić...

Ekipa koja je radila murale, već je počela da obnavlja one koji su nastradali u vandalskom činu huligana.

BRAVO MAJSTORI: Vraćaju se "crno-beli" murali Foto: MONDO/Georgi Mitev Šantek

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

BG: Stariji bračni par povređen tokom uništavanja murala

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 08:27

Beograd -- Stariji bračni par napadnut je u centru Beograda tokom uništavanja murala poznatih navijača Partizana, pišu “Večernje novosti”. Jedna osoba uhapšena...Kako navode, mladići koji su uništavali murale nasrnuli su na njih i nakon toga je jedna osoba stara 21 godinu uhapšena..."Novosti"...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.