HAPŠENJE SRBA U CRNOJ GORI Novosađani nisu platili kazne odmah po izricanju - ekspresno poslati u SPUŽ

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Maj.2023, 12:30

HAPŠENJE SRBA U CRNOJ GORI Novosađani nisu platili kazne odmah po izricanju - ekspresno poslati u SPUŽ

Oni su upućeni u zatvor Spuž gde će provesti 16 odnosno 17 dana.

Novosađanima (39) novčane kazne zamenjene su zatvorskim, saopštio je predsednik suda za prekršaje u Budvi Marko Đukanović.

- Muškarac iz Novog Sada osuđen je 14. maja u hitnom postupku pred sudom za prekršaje u Budvi - odeljenju u Kotoru na novčanu kaznu u iznosu od 420 evra, jer je prethodne večeri upravljao vozilom u saobraćaju sa 1,1 promila alkohola u krvi. Kako izrečenu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novčanu kaznu nije uplatio odmah po izricanju, sudija je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 17 dana - naveo je Đukanović.

Kako se radi o stranom državljaninu, dodao je Đukanović, on je u roku odmah upućen na izdržavanje u UIKS Spuž, prenosi CdM.

Okrivljenom je izrečena i zabrana upravljanja vozilima na teritoriji Crne Gore u trajanju od četiri meseca koja stupa na snagu po izdržanoj kazni zatvora.

- Muškarac (1984) iz Novog Sada je pred sudom za prekršaje u Budvi osuđen na novčanu kaznu u iznosu od 400 evra, jer je utvrđeno da na teritoriji Crne Gore nezakonito boravi od januara 2020. godine, kao i da ne poseduje važeću putnu ispravu. Kako kaznu nije platio odmah po izricanju, sudija je zamenila u kaznu zatvora u trajanju od 16 dana - naglasio je Đukanović.

Na izdržavanje kazne u UIKS Spuž je upućen odmah po uručenju rešenja.

Nakon izdržane kazne, okrivljeni će biti proteran sa teritorije Crne Gore, a ulazak mu je zabranjen u narednih godinu dana.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.