HAPŠENJE NA BENZINSKOJ PUMPI U HRVATSKOJ: Dvoje tinejdžera učinili JEZIVU stvar vlasnici restorana, pa pobegli terencem preko granice!

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2023, 22:23

HAPŠENJE NA BENZINSKOJ PUMPI U HRVATSKOJ: Dvoje tinejdžera učinili JEZIVU stvar vlasnici restorana, pa pobegli terencem preko granice!

Za njima je raspisana poternica

Dvoje tinejdžera koji su prevarili vlasnicu restorana u austrijskom gradu Lincu, gde su konzumirali hranu i piće, a potom pobegli ne plativši uslugu i pritom je teže povredili, privedeni su u Hrvatskoj nakon nekoliko dana bega, obavile su vlasti.

Za osumnjičenim tinejdžerima, 16-godišnjom vozačicom i njenom 17-godišnjem suputnikom izdana je poternica širom Evrope, objavilo je juče državno tužilaštvo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Gracu, a prenosi nemačka novinska agencija DPA.

Za njima se tragalo zbog sumnje za pokušaj ubistva. Ne plativši račun nakon konzumacije u restoranu pobegli su i pritom automobilom pregazili vlasnicu restorana, objavila je policija.

Tužilaštvo u Gracu u subotu je potvrdilo da su počinitelji uhapšeni na jednoj hrvatskoj benzinskoj stanici. Vlasnica suši restorana u Lincu u sredu uveče pokušala je da spreči tinejdžere da pobegnu, ali je pritom vozačica naletela na nju terencem.

Njen je sin za ORF rekao da je prevezena u bolnicu s prelomom i da ima povrede u području stomaka i pluća.

Ispričano je da su, pošto su pojeli večeru, tinejdžeri ušli u svoj terenac, ali vlasnica restorana im se isprečila pred vozilom, što vozačicu nije sprečilo da nastavi vožnju. Celi incident je snimila nadzorna kamera.

Na temelju registarske oznake automobila istražitelji su otkrili da je vlasnica automobila majka vozačice iz Graca. U Austriji mladi mogu da dobiju vozačku dozvolu već sa 17 godina. Policija veruje da je terenac vozila 16-godišnja tinejdžerka.

Mediji pišu da je neplaćeni račun iznosio 50 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.