HAPŠENJA U NS: 6 bivših gradskih čelnika proneverili milion evra

Izvor: Kurir, 07.Jun.2013, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAPŠENJA U NS: 6 bivših gradskih čelnika proneverili milion evra

Osumnjičeni su predsednica Komisije za planove Skupštine Grada Novog Sada Milica Kostreš i troje nekadašnjih članova te komisije - Zlatibor Paunov, Leonid Nešić i Živka Maraš

NOVI SAD - Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su 6 bivših čelnika gradske uprave u Novom Sadu. Oni se sumnjiče da su pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave gotovo milion evra.

Bivši čelnici gradske uprave u Novom Sadu osumnjičeni su za zloupotrebu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << službenog položaja prilikom izdavanja građevinskih dozvola.

Osumnjičeni su predsednica Komisije za planove Skupštine Grada Novog Sada Milica Kostreš i troje nekadašnjih članova te komisije - Zlatibor Paunov, Leonid Nešić i Živka Maraš.

Među osumnjičenima su i bivši pomoćnik načelnika Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove Grada Novog Sada Marica Milinković i nekadašnji vršilac dužnosti načelnika te uprave Tijana Pavlov.

Oni se sumnjiče da su pojedinim investitorima omogućili da nezakonito pribave ukupno gotovo milion evra.

Policija traga za Miodragom Krnajskim, koji je takođe nekadašnji član Komisije i vlasnik Arhitektonskog birao "Arhing" iz Novog Sada, saopštio MUP.

Vučević: Hapšenje dokaz da nema nedodirljivih

Hapšenja bivših članova Gradske uprave za urbanizam i planiranje dokaz je da nema nedodirljivih i da se uvek mora raditi po zakonu, izjavio je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je rekao da su u prošlosti građani često javno protestovali i ukazivali na nepravilnosti u radu Uprave, i da je u gradu često kružila priča o "urbanističkoj mafiji".

"Za vreme mog mandata policija je u nekoliko navrata tražila dokumente vezane za rad Uprave za urbanizam, što dokazuje da je bilo sumnje u način njenog rada", rekao je Vučević, ističući da su ta hapšenja dobra poruka i pouka za one koji se danas nalaze na funkcijama.

Prema njegovim rečima, zbog hapšenja ne bi trebalo ništa da stane i ljudi bi morali da nastave da rade svoj posao bez ikakvog straha, jer, kako je kazao, ukoliko se radi o zakonu ne treba da postoji nikakva bojaznost.

Na konstataciju da je jedan od uhapšenih član Demokratske stranke i da to neki tumače kao međustranačko razračunavanje, Vučević je kazao da ne zna da li je bilo ko od uhapšenih član bilo koje stranke i da ga to ne zanima, jer je stvar isključivo iz domena pravosuđa i nema nikakve veze sa politikom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.