HAOTIČNE SCENE IZ SUSEDSTVA! Slovenija pod jakim udarom nevremena: Vetar nosio krovove i rušio drveće, otežano snabdevanje strujom (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jul.2023, 22:54

HAOTIČNE SCENE IZ SUSEDSTVA! Slovenija pod jakim udarom nevremena: Vetar nosio krovove i rušio drveće, otežano snabdevanje strujom (FOTO)

Uprava za zaštitu i spasavanje prijavila je intervencije širom zemlje.

Jako nevreme, koje je stiglo sa severoistoka, naprailo je velike probleme širom Slovenije.

Najveći je jak vetar koji je već oduvao nekoliko krovova, oborio dosta stabala i odneo materijal, a na pojedinim mestima došlo je i do prekida napajanja električnom energijom. U međuvremenu, grupu kampera zahvatilo je jako nevreme, a vatrogasci su im priskočili u pomoć. Zbog nevremena >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je i saobraćaj otežan, javlja slovenački portal 24ur.com.

Vatrogasci su intervenisali u Bohinju, Bovcu, Braslovču, Apačama, Celju, Cerkneu, Brežicama i mnogim drugim mestima.

Područje opštine Šoštanj u 18.30 zahvatilo je jako nevreme s jakim vetrom i padavinama. Ogoljeni su mnogi krovovi stambenih i poslovnih objekata i oboreno mnogo drveća, čime je oštećena komunalna i saobraćajna infrastruktura. Srušeni su i neki električni stubovi, zbog čega je poremećeno snabdevanje električnom energijom.

Here We Go Again 🙄

Maribor 😶 pic.twitter.com/B29hs2ew0A

— Aljoša Dragaš (@AljosaDragas) July 18, 2023

Snažno nevreme odnelo je i mnoge krovove stambeno-poslovnih objekata na području opštine Celje, gde je jak vetar oborio i brojna stabla, čime je oštećena i komunalna i saobraćajna infrastruktura. Poremećeno je i snabdevanje električnom energijom.

Vetar je oduvao krovove i u Apačama, Cerkvenjaku, Hrastniku, Žalcu, Vitanju, Laškom, Mariboru, Pesnici, Rogaškoj Slatini, Slovenskoj Bistrici, Slovenskim Konjicama, Šentilju i Šentjuru.

Palo drveće prijavljeno je iz Brežica, Celja, Cerkvenjaka, Dupleka, Gorišnice, Krškog, Laškog, Maribora, Murske Sobote, Ormoža, Oplotnice, Rogaške Slatine, Sevnice, Slovenskih Konjica, Šentilja i Svete Ane.

Jaka oluja sa gradom zahvatila je kampere, a vatrogasci su im pritekli u pomoć.

I radovljski vatrogasci su saopštili da su u punoj pripravnosti. "Budite oprezni i pratite upozorenja - poručili su na Fejsbuku pored slike crnih oblaka.

U međuvremenu iz tolminskog kraja saopštavaju da je došlo do prekida u snabdevanju električnom energijom.

Nevreme sa jačim pljuskovima u pojedinim delovima Slovenije otežava i saobraćaj, koji je usled toga na mnogim mestima usporen.

"Vozite oprezno i prilagodite vožnju uslovima vožnje. Zaustavljanje ispod nadvožnjaka i u tunelima je zabranjeno i opasno", upozoravaju iz saobraćajno-informativnog centra.

Srušeno drvo ometa saobraćaj na priobalnom magistralnom putu između Brezovice i Vrhnike prema Kopru. Srušeno drvo ometa saobraćaj i na južnoj ljubljanskoj obilaznici od Rudnika ka Centru.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.