HAOS ZBOG SNEGA U SAD: Otkazano više od 500 letova, Srednji zapad ZAVEJAN

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2019, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS ZBOG SNEGA U SAD: Otkazano više od 500 letova, Srednji zapad ZAVEJAN

Sneg napravio haos u SAD

Usled jakih snežnih padavina koje su pogodile američki Srednji zapad, došlo je do otkazivanja stotina letova, a uslovi za vožnju na putevima su postali izuzetno opasni.

Danas je na međunarodnim aerodromima u Čikagu otkazano više od 510 letova, prenosi AP.

Snow slams northern suburbs as Chicago trudges forward through a white weekend; more than 600 flights canceled https://t.co/9SqjWcgU8g pic.twitter.com/uYUdzqJBKg

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Chicago Tribune (@chicagotribune) January 19, 2019

Agencija navodi da se u Detroitu veliki broj vozila kreće brzinom ispod postavljenih granica zbog opasnih uslova na putevima. Snežne padavine su rezultat olujnih vremenskih uslova koji se prosežu od Dakote, preko regiona Velikih jezera do Nove Engleske. Nacionalna meteorološka služba je izdala upozorenje na opasnost, jer bi na severoistočnom delu SAD moglo da dođe do mećave, navodi agencija.

@JeffPorterWX Driveway cleared. Measured 7" of snow. Sprinkle Rd, northbound near UV Ave. Cheers to @RCKCROADS. 4 clients were supposed to be out of town. 2 decided to stay put due to weather, 1 had his flight cancelled, so that leaves 1 anytime cat stop. pic.twitter.com/ygIwOkGLjU

— Dog Days Kalamazoo (@dogdayskzoo) January 19, 2019

Očekuje se da će padavine naneti do 25 centimetara snega u Srednjem zapadu pre nego što zahvate Severoistočni deo u nedelju. Stanovnici Nove Engleske očekuju do 46 centimetara snega u severnim predelima tog regiona, a meteorološka služba je saopštila da se može očekivati i do 1,25 centimetara ledenog pokrivača, zbog čega raste zabrinutost da bi moglo da dođe do nestanaka struje.

Komunalna preduzeća se pripremaju za nevreme, a naročito u delovima Masačusetsa, Konektikata i Roud Ajelnda gde se očekuje da će snežne padavine biti praćene ledenom kišom. Najveću količinu snega meteorolozi najavljuju u Vermontu, Nju Hempširu i Mejnu, navodi agencija.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.