HAOS U ZEMLJI, NAROD I VOJSKA NA ULICAMA, ARMIJA U AKCIJI: Uhapšeni ministri i predsednik bivše vladajuće partije

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Jul.2023, 20:51

HAOS U ZEMLJI, NAROD I VOJSKA NA ULICAMA, ARMIJA U AKCIJI: Uhapšeni ministri i predsednik bivše vladajuće partije

Dramatična situacija

Vojna hunta u Nigeru uhapsila je danas predsednika bivše vladajuće Partije za demokratiju i socijalizam Nigera Fumakoje Gadoa, ministra za naftnu industriju Sanija Mahamadua i ministra rudarstva Useinija Hadizatua, saopštila je ta stranka, preneo je Rojters.

Vojni oficiri Nigera proglasili su u petak šefa predsedničke garde Abduramana Tijanija za novog šefa države i dodali da su suspendovali ustav >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i raspustili sve bivše institucije nakon što su prethodno svrgli i zatvorili predsednika Mohameda Bazuma.

Niger se graniči sa tri zemlje u kojima je takođe došlo do državnog udara - Malijem, Burkinom Fasom i Čadom.

Pre nego što je došlo do pobune, Niger je smatran najstabilnijim i najčvršćim saveznikom Zapada u tom regionu Afrike koji ima veliki problem sa islamističkim teroristima.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.