HAOS U VENECUELI: Pobili se s policijom jer neće na raspust!

Izvor: Kurir, 01.Mar.2014, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U VENECUELI: Pobili se s policijom jer neće na raspust!

Studenti se obračunavali s organima reda, odbijajući da se umire u vreme obeležavanja godišnjice smrti Uga Čaveza

KARAKAS - Nastavlja se nasilje.

Glavni grad Venecuele Karakas zahvatio je novi talas nasilja između studenata-demonstranata i policije, a zbog pokušaja predsednika Nikolasa Madura da izgrednike umiri time što je na šest dana produžio vikend. Stotine učesnika protesta zahtevali su prestanak vladinog nasilja nad građanima i puštanje iz pritvora >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << osoba koje su uhapšene u poslednjih nekoliko nedelja, kada je na ulicama stradalo više od 50 ljudi.

Maduro je ljudima ponudio šestodnevni odmor povodom godišnjice smrti bivšeg predsednika Uga Čaveza 5. marta. Demonstranti to nisu želeli da prihvate, pa je došlo do sukoba s policijom. Učesnici protesta su bacali eksplozivne naprave, palili kola i fizički se obračunavali sa organima reda, koji su ih zasipali suzavcem.

- Pokušavaju da nas demobilišu ovim proglasom kojim se Karneval spaja s dvodnevnim pomenom Karakaza - rekao je vođa studenata Huan Rekvesens, koristeći kolokvijalni termin za antivladine proteste koji su se dogodili 1989.

Inače, već mesec dana stanovnici latinoameričke zemlje ogorčeni su zbog nedostatka hrane, zbog visoke stope kriminala i inflacije, koja je prošle godine iznosila 56 odsto.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.