HAOS U ŠVEDSKOJ! Sprečen POKOLJ - teroristički napad! Pohapšeni radikalni islamisti!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2024, 23:41

HAOS U ŠVEDSKOJ! Sprečen POKOLJ - teroristički napad! Pohapšeni radikalni islamisti!

U Švedskoj uhapšeno četvoro osumnjičenih za pripremu terorističkog napada

Švedska policija uhapsila je danas četiri osobe povezane sa islamskim ekstremistima, koje se sumnjiče da su pripremale teroristički napad, saopštili su bezbednosna služba Sapo i tužilaštvo.

- Otkrili smo njihove veze sa ozbiljnim organizovanim kriminalom, kao i međunarodne veze sa terorističkom organizacijom Islamska država - rekao je portparol Sapoa za Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
On nije naveo više detalja o sumnjivim vezama sa ISIS-om, identitetu osumnjičenih ili prirodi navodnog planiranog napada. Hapšenja su usledila nakon opsežne istrage slučaja, navodi se u saopštenju policije. Državno tužilaštvo je preciziralo u saopštenju da su hapšenja izvršena u oblasti Stokholma.

Švedski mediji preneli su ranije danas da je veliki broj policajaca zajedno sa pripadnicima bezbednosne službe, izvršio hapšenje u Tirezu, južnom predgrađu švedske prestonice.

Izvor: Tanjug

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.