HAOS U HONG KONGU! Demonstranti policiju POLIVAJU KISELINOM, uzvraćeno im VATRENIM ORUŽJEM (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2019, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS U HONG KONGU! Demonstranti policiju POLIVAJU KISELINOM, uzvraćeno im VATRENIM ORUŽJEM (UZNEMIRUJUĆI FOTO/VIDEO)

Demonstranti bacaju Molotovljeve koktele na policiju.

Na ulicama Hongkonga došlo je do novih, nasilnih protesta između demonstranata i policije, a kamere su snimile trenutak u kojem je policajac upucao jednog muškarca, navodno pravim metkom.

Mediji su ranije preneli da demonstranti bacaju Molotovljeve koktele na policiju, koja je odgovorila suzavcem, gumenim mecima i vodenim topom.

Policija je takođe objavila nekoliko fotografija povređenih. Na snimcima >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se vidi uništena uniforma policajca, kao i opekotine koje podsećaju na opekotine od kiseline. Policija je oštro osudila ove akcije.

Sa druge strane, policija je nasiljem odgovorila na nasilje, a pojavila se vest da je jedan muškarac tokom sukoba upucan pravim metkom, a taj trenutak snimljen je kamerom.

Na njemu se vidi policajac sa gas maskom kako okreće pištolj ka muškarcu i puca mu u grudi iz neposredne blizine u kvartu Tsuen Van.

Jako je krvario i vikao: "Bole me grudi!". On je prevezen u bolnicu Princeza Margaret, prenose strani mediji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.