FRANCUSKA KLJUČA! Evo kako je protekla još jedna burna noć - uhapšeno blizu 500 osoba

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jul.2023, 08:06

FRANCUSKA KLJUČA! Evo kako je protekla još jedna burna noć - uhapšeno blizu 500 osoba

Nastavljeni protesti i hapšenja nakon smrti Naela M.

Nakon petog dana od policijskog ubistva 17-godišnjeg Naela M., nasilni nemiri su nastavljeni širom Francuske.

Međutim, prema izjavama ministra unutrašnjih poslova Žeralda Dermanina, situacija je bila nešto mirnija i manje nasilna u poređenju s prethodnim danima, iako je ukupno 486 izgrednika uhapšeno.

U subotu je mobilisano čak 45.000 policajaca i žandarma širom Francuske, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << a samo u Parizu je uhapšeno 196 osoba, dok je u Marseju uhapšeno 65, prema izveštaju BFMTV.

Sahrana mladog Naela M., koji je ubijen od strane policajca tokom rutinske saobraćajne kontrole, održana je u subotu na groblju Mont Valerijen u Nanteru. Na ceremoniji su bili prisutni majka, baka i nekoliko stotina ljudi koji su došli da se oproste od preminulog.

Prema informacijama sa terena, ceremonija je protekla veoma mirno, uz prisustvo velikog broja mladih ljudi, navodi BFMTV.

Policajac koji je pucao i prouzrokovao smrt mladića je optužen za ubistvo s predumišljajem, a u četvrtak mu je određen pritvor.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.