HAOS NA ULICAMA FRANCUSKE ESKALIRA: Bačen Molotovljev koktel na policajca, pa krenula opšta makljaža (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Maj.2023, 16:27

HAOS NA ULICAMA FRANCUSKE ESKALIRA: Bačen Molotovljev koktel na policajca, pa krenula opšta makljaža (VIDEO)

Loran Berže, šef reformskog sindikata Se-Ef-De-Te (CFDT), kazao je da se Makronova vlada oglušila o zahteve jednog od najmoćnijih društvenih pokreta poslednjih decenija

Radnici su danas, na 1. maj, Međunarodni praznik rada, održali protestne šetnje širom Francuske, nezadovoljni jer je predsednik Emanuel Makron povećao starosnu granicu za odlazak u penziju, a policija je upotrebila suzavac u Parizu i Nantu na zapadu zemlje.

Sofi Bine, liderka levičarskog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sindikata Se-Že-Te (CGT), izjavila je da je penziona reforma ostavila Makrona izolovanim, preneo je Rojters.

- Izvršna vlast ne može da vlada bez podrške ljudi - rekla je Bine uoči protesta u Parizu i dodala da njen sindikat još nije odlučio da li će razgovarati sa vladom o drugim problemima vezanim za pitanja rada u narednim nedeljama.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se kako demosntranti prave haos na ulicama, a u jednom incidentu povređen je i policajac kog je pogodio Molotovljev koktel.

Des policiers prennent feu après le jet d'un cocktail molotov. Affrontements très intenses à Paris@LucAuffret pour @LibreQg#ReformesDesRetraites #1ermai pic.twitter.com/9TjoNryQDV

— QG le média libre (@LibreQg) May 1, 2023

.

On je rekao da je njegov sindikat otvoren za razgovore sa vladom.

- Moramo da iznesemo druge predloge oko plata i radnih uslova na sto - rekao je on za BFM TV.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.