HAOS NA DEMONSTRACIJAMA U BRISELU: Čupali saobraćajne znakove, policija koristila VODENI TOP! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Dec.2018, 20:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS NA DEMONSTRACIJAMA U BRISELU: Čupali saobraćajne znakove, policija koristila VODENI TOP! (VIDEO)

Iako su demonstracije mirno započete, situacija je počela da se zagreva i pojedinci su bacali petarde i flaše dok su marširali ulicom

Policija je upotrebila vodeni top protiv demonstranata koji su u Briselu izašli na proteste zbog sporazuma UN o migracijama, javili su lokalni mediji.

Službenici policije sukobili su se sa demonstrantima, koji su bacali pretarde pre obračuna sa službenicima za sprovođenje zakona.

Protesti su nazvani "Marš protiv Marakeša", >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << po marokanskom gradu u kojem je ranije ovog meseca postignut sporazum.

🇧🇪 BELGIQUE : Au moins 5 500 manifestants à la marche contre le #PacteDeMarrakech. Des affrontements ont eu lieu, 50 personnes interpellées. La commission européenne a été attaquée. Beaucoup de monde à #Bruxelles contre l'immigration. #MarsTegenMarrakesh pic.twitter.com/yhfJk4tqEp

— La Plume Libre (@LPLdirect) December 16, 2018

Marš je organizovala stranka "Flamanski interes", koja je javno izrazila protivljenje sporazumu iz Marakeša.

Jedan deo demonstranata čupao je i bacao saobraćajne znakove i nešto što izgleda kao delovi ograde.

Policija za razbijanje demonstracija pojavila se u punoj opremi, a kasnije su vodenim topom direktno gađali, neke od njih u lice.

Iz policije kažu da je najmanje 5.000 ljudi bilo na protestima, a levičarske grupe organizovale su kontraproteste kojima je prisustvovalo oko hiljadu ljudi.

BONUS VIDEO: Ovo su NAJOPASNIJI avioni današnjice

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.