HAOS I URLANJE NA MAKRONA tokom posete Amjenu! Podršku dali predsednici Marin

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2017, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAOS I URLANJE NA MAKRONA tokom posete Amjenu! Podršku dali "predsednici Marin"

Le Pen se prethodno iznenada pojavila u krugu fabrike malo pre nego što je stigao Makron

Francuski predsednički kandidat Emanuel Makron izviždan je danas prilikom "haotične posete" jednoj fabrici u problemu u rodnom gradu Amjenu. Makron, koji je boravio u planiranoj poseti Amjenu s namerom da razgovara sa predstavnicima fabrike koja ima probleme, obreo se u tom gradu zajedno sa svojom rivalkom Marin le Pen, koja je pre njega nenajavljeno obišla postrojenje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Foto: Tanjug

''Predsednica Marin", dobacivali su okupljeni kada je 39-ogodišnji Makron stigao ispred fabrike "Whirlpool", kojoj preti preseljenje u Poljsku.

- Ovde sam da razgovaram sa vama. Naravno da se osećaju bes i anksioznost u ovoj zemlji. Mora se preuzeti odgovornost, zato sam ovde - rekao je Makron.

Le Pen se prethodno iznenada pojavila u krugu fabrike, koja se bavi proizvodnjom kućnih aparata, dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima radnika fabrike "Whirlpool".

Ona se, ispred fabrike, fotografisala sa radnicima praveći "selfije".

- Svi znaju na čijoj je strani Emanuel Makron, on je na strani korporacija. Ja sam na strani radnika, ovde na parkingu, ne u restoranima u Amjenu - poručila je Le Pen, u vreme dok je Makron bio na sastanku sa predstavnicima sindikata te fabrike u lokalnoj privrednoj komori.

Foto: Reuters

Makron joj je uzvratio napisavši na svom nalogu na Tviteru da je Le Pen provela "10 minuta sa svojim pristalicama na parkingu ispred kamera, dok je on proveo sat i po vremena sa predstavnicima sindikata, bez prisustva medija".

Mediji navode da je u Amjenu Makron upoznao svoju 24 godine stariju suprugu Brižit Tronj, koja je predavala dramu njegovom odeljenju u srednjoj školi. Iz tog grada otišao je sa 16 godina kako bi nastavio školovanje u Parizu.

Makron i Le Pen odmeriće snage u drugom, odlučujućem krugu izbora 7. maja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.