HAOS! GRAĐANI KELEBIJE NE MOGU DA IZAĐU NA ULICU - VIŠEKILOMETARSKE KOLONE: Pod prozorom im parkirani teretnjaci

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Okt.2021, 17:11

HAOS! GRAĐANI KELEBIJE NE MOGU DA IZAĐU NA ULICU - VIŠEKILOMETARSKE KOLONE: Pod prozorom im parkirani teretnjaci

Građani shvataju da je položaj njihovog naselja na udaru putnika

Meštani subotičkog naselja Kelebija, uz samu granicu sa Mađarskom, Kelebija - Tompa, proteklih dana imali su problema sa izlaskom iz svojih kuća, ulica, pa čak i sa snom, jer su im pod prozorom u višekilometarskoj koloni parkirani teretnjaci.

Naime, problem su imali i ranijih godina, sve dok nije izgrađena obilaznica i trasa predviđena za dolazak kamiona koji čekaju prelaz u Mađarsku, zbog čega >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i ukazuju na nekorektnosti koje im ugrožavaju svakodnevicu i sigurnost u saobraćaju.

, ali ne razumeju vozače koji ne koriste trasu predviđenu za njih, izgrađenu da bi se grad rasteretio teretnog saobraćaja.

- Kolona je bila duga sigurno tri kilometra. Zvala sam i policiju, jer nisam mogla da izađem na ulicu od kamiona. Osim toga, zbog njih kasni đački autobus. Nije u redu. Ne možemo da živimo normalno - kaže Silvija Bajić iz Kelebije.

U koloni kroz naselje je parkirano oko desetak kamiona, dok je daleko više teretnjaka bilo na suprotnoj strani, tačnije na obilaznici, trasi gde i treba da budu parkirani. Domaće i strane registarske oznake pristizale su i dalje i kroz naselje i na obilaznicu, a i sa jedne i sa druge strane puta se vide ostaci obroka, kese pune smeća i drugi otpad iako se u blizini nalazi više kanti za smeć

Prema rečima vozača na ovom delu puta, u naselju Kelebija, nema zabrane prolaza za njih. Tvrde da poštuje pravila i da se trude da ne ometaju građane i prolaznike. Poručuju da "samo rade svoj posao". Mnogi se nadaju da će, ako idu ovim putem, a ne obilaznicom, brže preći sa ove strane u EU.

- Konstantno je buka kada se formira duga kolona. Trenutno se rasčistilo, ali ponovo će biti isto, sigurno. Naprave blokadu i onemoguće nam prilaz kapijama i sporednim ulicama. Kada zauzmu levu stranu puta u koloni od tri kilometra samo desna bude slobodna za saobraćaj i u tom malom prostoru treba da prolaze autobusi, autobomobili, bicikle i druga vozila. To je haos, verujte! Neko će stradati, jer takva situacija predstavlja opasnost za sve učesnike u saobraćaju. Nema ovde druge strane, niti znamo, niti imamo kome da se žalimo, zato molimo njih da se izmeste iz našeg naselja - kažu meštani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.