HAMERI U AKCIJI

Izvor: Kurir, 22.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HAMERI U AKCIJI

Specijalci SAJ, PTJ i Žandarmerije locirali, opkolili i uhapsili 35 do zuba naoružanih terorista, za manje od dva sata

BEOGRAD - Manje od dva sata trebalo je pripadnicima Protivterorističke jedinice (PTJ), Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) i dela Žandarmerije da lociraju, opkole, savladaju i uhapse 35 do zuba naoružanih terorista! Teroristička banda, koja je ubačena na područje Kučajskih planina pre deset dana, a zatim izvela seriju napada na policiju i otmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << oružja iz magacina, savladana je u četvrtak, tačno u podne, na Pasuljanskim livadama, ali, srećom, samo u pokaznoj vežbi PTJ, SAJ i dela Žandarmerije!

Ni niska temperatura, ni gusta magla, zbog koje se nije video ni prst pred okom, nisu mogli u četvrtak da spreče pripadnike srpske policijske elite da izvedu ovu združenu vežbu, u kojoj su, prvi put, učestvovale sve tri specijalne jedinice MUP Srbije.

- Kada bismo zaista imali ovakvu situaciju, vremenski uslovi za borbu bili bi idealni - poručio je jedan od srpskih specijalaca ministru i direktoru policije Draganu Jočiću i Miloradu Veljoviću, koji su sa saradnicima iz vrha MUP Srbije prisustvovali vežbi, odeveni u maskirne uniforme.

Iako, međutim, zbog kijameta na Pasuljanskim livadama, u vežbu „Ne terorizmu“ nije mogla da se uključi Helikopterska jedinica MUP Srbije, to pripadnicima PTJ, SAJ i Žandarmerije nije smetalo. Pre nego što je započela ova vežba, u kojoj je, inače, korišćena bojna municija, pripadnici tri elitne jedinice na mapi su pokazali plan opkoljavanja terorista, a zatim su stigla bojna vozila i paljba je počela.

Kučajske planine podrhtavale su i tresle se kada su po ledu zaškripale gusenice „hamera“, a zatim i tenkova. Dok su njihove kolege nišanile teroriste sa svih strana, preostali specijalci sabijali su ih u ćošak. Teroristi su na kraju opkoljeni, savladani i pohapšeni.

Vrhuška MUP je zbog magle akcije specijalaca nadgledala prateći ih iz terenskih vozila. Pre nego što su komandanti PTJ, SAJ i Žandarmerije - Goran Dragović, Spasoje Vulević i Borivoje Tešić, rekli „voljno“ pripadnicima ovih jedinica, ministar Jočić je vežbi dao najbolju ocenu, jer je pokazano da su srpski specijalci spremni da se obračunaju sa svima koji nameravaju da ugroze bezbednost naše zemlje.

Pažnju novinara privukla je i činjenica da je ovo prva združena vežba tri jedinice koja pokazuje kako bi one radile u sadejstvu. Prema saznanjima Kurira, u stvarnosti, do sad nije izvedena ni jedna akcija u kojoj su tri jedinice učestvovale, a da li je ova vežba priprema zbog sumnje da će to uskoro zaista biti potrebno, niko nije želeo da objasni...

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.