HAMASOVCI ČITALI MAJN KAMPF? Izraelski predsednik tvrdi da je knjiga nađena u dečijoj sobi u Gazi (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Nov.2023, 15:04

HAMASOVCI ČITALI "MAJN KAMPF"? Izraelski predsednik tvrdi da je knjiga nađena u dečijoj sobi u Gazi (VIDEO)

U saopštenju je navedeno da je knjiga nađena u stambenoj zgradi među stvarima koje su pripadale jednom teroristi i da se u njoj nalaze napisane beleške.

Izraelski predsednik Isak Hercog izjavio je danas da je knjiga Adolfa Hitlera "Majn kampf" (Moja borba) prevedena na arapski i sa beleškama pronađena u dečjoj sobi koja je korišćena kao baza terorista na severu Pojasa Gaze.

Hercog je to rekao u intervjuu za BBC držeći u ruci tu knjigu nacističkog lidera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Ovo je knjiga Adolfa Hitlera "Majn kampf" prevedena na arapski. Ovo je knjiga koja je dovela do holokausta i knjiga koja je dovela do Drugog svetskog rata - rekao je Hercog za BBC, saopšteno je iz predsedničkog kabineta.

In an interview with @bbclaurak, I revealed that a children's room in a civilian home in the Gaza Strip was used as a Hamas terror base, in which an Arabic copy of Hitler's book, "Mein Kampf", was found >> pic.twitter.com/CsWH851uL4

— יצחק הרצוג Isaac Herzog (@Isaac_Herzog) November 12, 2023

- On je zapisivao beleške i proučavao je ideologiju Adolfa Hitlera da mrze Jevreje, da ubijaju Jevreje, da spaljuju i unište Jevreje gde god da su. To je stvarni rat sa kojim smo suočeni - rekao je Hercog.

U saopštenju iz kabineta predsednika Izraela je navedeno da je - posle masakra i zločina koje su počinili teroristi Hamasa 7. oktobra to je još jedno otkriće koje svedoči o izvoru inspiracije za terorističku organizaciju Hamas i dokazuje još jednom da sve njene akcije imaju isti cilj kao nacisti, uništenje Jevreja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.