HAMAS SA 150 RAKETA ZASUO TEL AVIV Odjekuju sirene i eksplozije, dramatični snimci sa lica mesta (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2023, 20:31

HAMAS SA 150 RAKETA ZASUO TEL AVIV Odjekuju sirene i eksplozije, dramatični snimci sa lica mesta (VIDEO)

Objavljeni su i prvi snimci Tel Aviva posle udara.

Vojno krilo palestinskog pokreta Hamas, Brigade Al-Kasam, ispalilo je 150 raketa na Tel Aviv kao odgovor na granatiranje zgrade u Pojasu Gaze, navodi se u saopštenju jedinice.

- Kao odgovor na napad na stambeni toranj u centralnoj Gazi, brigade Al-Kasam sada izvode veliki raketni napad, ispalivši 150 granata na Tel Aviv - navodi se u saopštenju.

Pojavili su se snimci dejstvovanja izraelskog PVO. Na >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mestima udara projektila Hamasa su krš i lom, zapaljeni automobili, ljudi koji su se zatekli na ulicama su prestravljeni. Za sada nema informacija o eventualnim žrtvama ili povređenima.

🇵🇸🇮🇱 Rockets continue to be launched from within the Gaza strip pic.twitter.com/M2ovmP5yVH

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) October 7, 2023

Prizori sa lica mesta su dramatični:

⚡️Damage in Tel Aviv after a hit from a rocket from Gaza pic.twitter.com/MKPbaWwLKz

— War Monitor (@WarMonitors) October 7, 2023

🇵🇸🇮🇱 More scenes of destruction from Tel Aviv pic.twitter.com/kt3UrSjHRh

— DD Geopolitics (@DD_Geopolitics) October 7, 2023

Napad, operacija "Potop Al Aksa", kako ga je nazvao Hamas, usledio je jedan dan posle 50. godišnjice Jom Kipurskog rata koji je počeo, takođe, iznenadnim napadom Egipta i Sirije na teritoriju koju je Izrael osvojio u kratkom sukobu 1967. godine.

Palestinska islamistička grupa Hamas ranije danas je ispalila veliki broj raketa na južne delove Izraela, a sirene za opasnost oglasile su se i u Tel Avivu i Berševi.

Hamas je poručio da je ispaljeno 5.000 raketa u prvom granatiranju, dok je izraelska vojska saopštila da je reč o 2.500 raketa.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.