HAMAS IZNEO NOVI ZAHTEV: Evo šta palestinska grupa sada traži

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Nov.2023, 21:56

HAMAS IZNEO NOVI ZAHTEV: Evo šta palestinska grupa sada traži

Situacija je veoma zategnuta

Palestinski pokret Hamas pozvao je danas na produženje primirja sa Izraelom i nakon dogovorena četiri dana. U saopštenju te grupe na Telegramu se navodi da se produženje primirja predlaže kako bi se povećao broj oslobađenih.

- Islamski pokret Hamas nastoji da produži primirje nakon završetka četvorodnevnog perioda, ozbiljno nastojeći da poveća broj oslobođenih zatočenika kako je navedeno u sporazumu o >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << humanitarnom primirju - stoji u saopštenju.

Vlada Izraela odobrila je 22. novembra dogovor postignut sa Hamasom uz posredstvo Katara o oslobađanju 50 talaca u zamenu za četvorodnevni prekid vatre. Hamas bi, prema sporazumu, za svaki dodatni dan primirja morao da oslobodi  još po 10 talaca.

Primirje može da bude produženo maksimalno za 10 dana, pri čemu bi moralo da bude oslobođeno 300 zatočenika, a o daljem nastavku primirja izraelska vlada bi morala ponovo da glasa, podseća Tajms of Izrael.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.