HAJDE DA POKAŽEMO DA MOŽEMO Nemanji (3) je potrebna naša pomoć - ujedinimo se i budimo humani

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jun.2023, 11:29

HAJDE DA POKAŽEMO DA MOŽEMO Nemanji (3) je potrebna naša pomoć - ujedinimo se i budimo humani

Pomozimo Nemanji, ima nade. Za par dana potrebno je prikupiti 3.000 evra.

Nemanja je rođen 30.09. 2017. godine u Beogradu, kao zdrava beba u terminu.

2018. godine, sa šest meseci života imao je operaciju mokraćnog kanala i u toku postoperativnog oporavka u bolnici zarazio se Morbili virusom (male boginje). Obzirom da je bio zdrava beba, nije imao problema sa imunitetom, preležao je male boginje bez nekih problema i posle dve nedelje se potpuno oporavio. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Nakon toga Nemanja nije imao zdravstvenih problema, bio je zdravo i izuzetno veselo dete. U septembru 2020. godine krenuo je u vrtić gde se veoma brzo adaptirao i zavoleo svoje nove drugare i vaspitačice. Međutim, ta sreća nije dugo trajala...

Krajem oktobra dobija fras zbog izuzetno povišene temperature i nakon nekoliko dana počinje da gubi ravnotežu u hodu a zatim da se stvaraju i atonično/mioklonični napadi. U toku kliničkih ispitivanja u bolnici inficira se korona virusom i njegovo stanje počinje neverovatnom brzinom da se pogoršava. Nakon nekoliko dana više ne može da sedi, da stoji, počinje da mu se koči vrat, pogled mu vuče u stranu, postaje nervozan i napet a sve to prati konstantno plakanje.

Tokom boravka u bolnici od 2 meseca, urađene su sve moguće analize kao što su tumori, metaboličke, autoimune i genetske bolesti, na koje je bio negativan. Lumbalnom punkcijom ustanovljeno je da ima antitela Morbila u likvoru. Na osnovu toga je doneta dijagnoza - SSPE (Subakutni sklerozirajući panencefalitis), kao posledica direktne infekcije Morbilama.

Nemanja je trenutno na antivirusnoj terapiji i nalazi se na kućnom lečenju. Nepokretan je, ima spazam u rukama i nogama, ne prati pogledom ali reaguje na zvuk. Trenutno je na nezogastričnoj sondi koja mu je stavljena preventivno da se ne bi ugušio sa hranom.

Za ovu bolest ne postoji konkretan lek i prognoze doktora nisu obećavajuće ali, obzirom na uzrast deteta, postoje šanse za njegov oporavak. Takvu šansu su roditelji pronašli u Turskoj, gde se vrši transplantacija matičnih ćelija. Doktor je pogledao svu  dokumentaciju i rekao da ovaj tretman može da mu pomogne.

Nemanji su sredstva potrebna za troškove ugradnje PEG-a tretmane matičnim ćelijama u inostranstvu, za rehabilitaciju, fizikalne terapije, specijalističke i kontrolne preglede, logopedske i defektološke tretmane, elektrostimulacije, terapije hranjenja, senzornu integraciju, ortopedska pomagala, za tretmane u hiperbaričnoj komori kao i  za putne troškove i smeštaj.

Za Nemanjino bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Nemanji!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 995 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human995 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000856562-87

Uplatom na devizni račun: 160600000085707503 IBAN: RS35160600000085707503 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.