Predsednik Gvineje Bisao, Umaro Sisoko Embalo sastao se sa Vučićem

Izvor: Beta, 06.Apr.2023, 12:18

Predsednik Gvineje Bisao, Umaro Sisoko Embalo sastao se sa Vučićem

Predsednik Gvineje Bisao, Umaro Sisoko Embalo sastao se danas u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji mu je prethodno, ispred Palate Srbija, priredio svečani doček, uz intoniranje državnih himni i smotru garde.Dvojica predsednika otišla su potom na razgovore, prvo u četiri oka.Nakon toga je najavljen plenarni sastanak delegacija dve zemlje i potpisivanje bilateralnih dokumenata kao i zajedničko obraćanje medijima.U delegaciji Srbije su ministri unutrašnjih poslova i odbrane, Bratislav Gašić i Miloš Vučević.Predsednik Gvineje Bisao sinoć je doputovao u posetu Srbiji. Dočekala ga je premijerka Ana Brnabić. Tokom popodneva sastaće se i sa predsednikom Skpštine Srbije Vladimirom Orlićem.Diplomatski odnosi sa Gvinejom Bisao datiraju iz vremena bivše Jugoslavije, 1975. Na snazi su i sporazumi o naučnoj i tehničkoj i o ekonomskoj saradnji iz tog vremena, ali, prema podacima Ministarstva spoljnih poslova Srbije, dve zemlje nisu ostvarile trgovinsku razmenu od 2018. godine.Umaro Sisoko Embalo posetio je Srbiju u novembru 2017, kao premijer.Nekoliko dana posle te posete, 21. novembra 2017. vlada Gvineje Bisao je saopštila da je povukla odluku od 10. januara 2011. godine kojom je priznala nezavisnost Kosova.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tradicionalno prijateljske zemlje podižu saradnju na viši nivo: Zajednička konferencija predsednika Srbije i Gvineje Bisao

Izvor: 24sedam.rs, 06.Apr.2023

Jutros je priređen svečani doček za predsednika Gvineje Bisao ispred Palate Srbija

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.