Gvineja: Od ebole umrlo 59 ljudi

Izvor: Blic, 23.Mar.2014, 01:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvineja: Od ebole umrlo 59 ljudi

Najmanje 59 ljudi umrlo je od epidemije ebole, koja je od 9. februara zahvatila južni deo Gvineje, saopštile su sanitarne vlasti.

"Od epidemija ebole koja se pojavila u južnom delu Gvineje, posebno u oblastima Guekedu i Makenta, umrlo je najmanje 59 lica od 80 prijavljenih slučajeva", saopštio je šef Odeljena za prevenciju pri Ministarstvu zdravlja Sakoba Keita.

Prema prethodnim zvaničnim podacima, broj preminulih bio je 34.

"Od početa februara počeli >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << smo da primamo sve više slučajeva obolelih", rekao je Keita.

On je dodao da se na terenu koriste svi raspoloživi resursi, ali da je teško iako pomoć stiže i iz drugih država.

Iz laboratorije u francuskom gradu Lionu potvrđeno je da je reč o eboli, veoma zaraznom virusu koji se prenosi ličnim kontaktom sa obolelim. Smrtnost iznosi čak 90 odsto.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Gvineja: najmanje 59 osoba umrlo od ebole

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Mar.2014

Najmanje 59 osoba je umrlo od ebole u Gvineji, gdje od 9. februara vlada epidemija te smrtnosne virusne bolesti, saopštile su vlasti te zemlje. "U petak smo dobili potvrdu da je u južnom dijelu Gvineje ebola uzrok epidemije hemoragične groznice", izjavio je ministar zdravlja Sakoba Keita. Ebola...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.