Izvor: B92, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvero i Miletić na kratkoj slobodi

Hag -- Tribunal odlučio da bivše generale Vojske RS Milana Gvera i Radivoja Miletića pusti na privremenu slobodu u Srbiju.

Miletić i Gvero, koji su tokom rata u BiH bili pomoćnici komandanta VRS Ratka Mladića, optuženi su za zločine protiv čovečnosti nad muslimanskim civilima u Srebrenici i Žepi, u leto 1995. godine. Sudsko veće Tribunal odobrilo je Miletiću i Gveru da iz humanitarnih i porodičnih razloga na slobodi budu od 15. odnosno 17. decembra, do 23. i 27. decembra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Njima se sudi zajedno sa još petoricom oficira koji su optuženi za genocid nad srebreničkim Muslimanima - Ljubišom Bearom, Vujadinom Popovićem, Vinkom Pandurevićem, Dragom Nikolićem i Ljubomirom Borovčaninom.

Suđenje bivšim oficirima VRS počelo je u julu ove godine, a u toku je dokazni postupak optužbe.

Generali Miletić i Gvero dobrovoljno su se Tribunalu predali prošle godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.