Gvaido poziva međunarodnu zajednicu: Razmotrite sve opcije

Izvor: B92, 25.Feb.2019, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gvaido poziva međunarodnu zajednicu: Razmotrite sve opcije

Kukuta -- Opozicioni lider Venecuele Huan Gvaido pozvao međunarodnu zajednicu da razmotri "sve opcije" za resavanje krize u toj zemlji.

Vencuelanska vojska prethodno je vratila strane humanitarne konvoje sa granice Venecuele uz upotrebu suzavca, a na granici sa Brazilom nastradale su dve osobe.

Poslednji događaji "naterali su me da donesem odluku da formalno predložim međunarodnoj zajednici da moramo da imamo sve opcije otvorene da osiguramo slobodu naše zemlje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja se bori i koja će se boriti", napisao je Gvaido na Tviteru.

Gvaido će se danas u Bogoti na marginama sastanka Grupe Lima koja okuplja regionalne lidere sastati sa američkim predsednikom Majkom Pensom koji će, kako se očekuje, objaviti konkretne korake, prenosi AP.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.