Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužve oko Slavije, da li je pravo vreme za rekonstrukciju?

Više nije jednostavno ići ni postojećom gradskom infrastrukturom u centru Beograda. Gradske vlasti počele su sa rekonstrukcijom Trga Slavija, i zbog toga su u ulicama kojima se trg zaobilazi, saobraćajne gužve. Rok za završetak radova je polovina oktobra.

Izvor: N1

One, uz izmene u režimu saobraćaja i izmenjene linije gradskog prevoza, dolaze svega dve nedelje pre početka školske godine i kraja sezone odmora.

Umesto kružnog toka, na Slaviji - gradilište. >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Muziku fontane zamenili su zvuci bagera i mešalica. Uporedo se nastavljaju i radovi na desnoj strani Bulevara oslobođenja, što znači i velike izmene u saobraćaju.

A kako se snalaze Beograđani? Pojedini kažu da "već jednom treba da se odradi sve to", očekuju da će biti lepše, drugi dodaju da ne razumeju "kako su mogli da prave fontanu, pa da se sada sve ruši".

Pošto se preko Slavije ne može, nastale su gužve u ulicama kojima se kružni tok zaobilazi. Sada se ide duž pravca Kralja Milana - Makenzijeva, i Nemanjina - leva strana Bulevara oslobođenja.

U oba smera postoji samo po jedna traka za svaki smer. Beogradska ulica je sada jednosmerna od Slavije do Njegoševe, a prečica za obilazak oko raskopanog trga su Njegoševa, Svetozara Markovića i Knjeginje Zorke.

Da je vreme za radove na Slaviji moglo da bude bolje izabrano smatra i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja Damir Okanović.

"Neko pravilo bi trebalo da bude da se u gradovima radovi obavljaju preko leta, a van gradova da se nikako ne obavljaju leti. Međutim, eto imao i situaciju da se na autoputevima izvode radovi usred jula, i da se u gradovima izvode radovi koji su možda mogli da se izvedu preko leta, da se izvode u toku školske godine", navodi Okanović.

Gotovo sve linije gradskog prevoza koje prolaze preko Slavije promenile su svoje trase.

Jedine linije koje nisu pretrpele izmene su 78 koja prolazi Nemanjinom ka Bulevaru oslobođenja, i trolejbusi 19, 21,22 i 29 s tim što je stanica koja se nalazila na Trgu Slavija pomerena u Ulicu kralja Milana.

Prema informacijama iz Gradskog sekretarijata za investicije radovi nisu mogli da počnu ranije zbog pravila sprovođenja tendera, a predviđeni rok za njihov završetak je 55 dana, odnosno polovina oktobra.

Do tada bi trebalo da bude završen i kružni tok i novi plato na Slaviji, pa će - prema rečima gradonačelnika Siniše Malog - ovaj deo grada zasijati na pravi način. Baš u vreme kad stižu i novogodišnji ukrasi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Na Slaviji pevaju bageri umesto fontane i prave ogromne gužve

Izvor: N1 televizija, 14.Avg.2017

Više nije jednostavno ići ni postojećom gradskom infrastrukturom u centru Beograda. Gradske vlasti počele su sa rekonstrukcijom Trga Slavija, i zbog toga su u ulicama kojima se trg zaobilazi, saobraćajne gužve. Rok za završetak radova je polovina oktobra...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.