Gužva u Studentskom parku (VIDEO)

Izvor: Mondo, 25.Maj.2018, 21:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva u Studentskom parku (VIDEO)

U Studenstkom parku u Beogradu večeras i sutra održava se 14. Beogradski noćni market gde posetioci do ponoći mogu pazare raznovrsne domaće proizvode i rukotvorine.

Foto: Tanjug/printscreen/Video

Ovo je prvi put da se noćni market održava van gradske pijace, prvi put traje dva dana i prvi put se na njemu predstavljaju institucije kulture.

Direktor Beogradskih pijaca Ivan Sočo ukazao je da je UNESCO 2018. godinu proglasio godinom kulturnog nasleđa >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << i podsetio da je pre 200 godina, upravo na mestu gde je Studentski park, bila prva beogradska pijaca.

Kao u stara vremena: Na pijacu u Studentski park

"Na ovom mestu je 1824. godine beogradski vezir osnovao pijacu na kojoj su se Beograđani snabdevali. Ona je trajala do 1926. godine kada je odlukom gradskog urbaniste premeštena", rekao je Sočo.

Upravo u čast tom kulturnom nasleđu, kako je naveo, uprava gradskih pijaca se odlučila da na tom mestu napravi noćnu pijacu posle skoro 200 godina.

POGLEDAJTE:

Izvor: Tanjug

Na ovom noćnom marketu učestvuje najveći broj izlagača do sada, a ulaz je slobodan.

Među izlagačima ima poljoprivrednih proizvođača, zanatlija, dizajnera...

Žurka na pijaci: Gužva, čvarci i Ratko Mladić FOTO

Market traje do ponoći, a biće nastavljen i sutra od podne do ponoći.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.