Gužva u Nišu: Red za razgovor s Vučićem FOTO

Izvor: Mondo, 15.Okt.2016, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gužva u Nišu: Red za razgovor s Vučićem FOTO

Premijer Aleksandar Vučić započeo je večeras u Domu vojske u Nišu susrete sa građanima, a prvu je primio Marinu Adamović, hendikepiranu ženu koja godinama u centru grada prikuplja pomoć za obolela lica.

Među njima ima različitih slučajeva - tu je otac čiji je sin uhapšen, a koji smatra da se iza rešetaka nalazi greškom, i majka čiji je sin preminuo a koja tvrdi da on nije izvršio samoubistvo već da policija nije dobro radila svoj posao.

Za razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sa premijerom se prijavilo oko 1.200 osoba, a na spisaku onih sa kojima će Vučić razgovarati je 20 građana, a tu je i delegacija bivših radnika državnih preduzeća koji potražuju zaostale zarade.

Većina osoba sa kojima će se premijer sastati je iz Niša, dve su iz Aleksinca, jedna iz Žitkovca i jedna iz Prokuplja.

Teme o kojima će razgovarati su različite od neophodnih zdravstvenih terapija do razdvajanje strujomera, problema kanalizacije, razvoja peduzetništva i krađe.

Među onima koje će premijer da primi je i strelac Lidija Mihajlović, učesnica olimpijskih igara u Barseloni koja želi da razgovara o razvoju streljačkog sporta u Nišu.

Osim premijera sa građanima će razgovarati i direktori javnih ustanova i institucija u tom gradu.

Prva kod premijera Marina Adamović

Već dve godine, u glavnoj pešačkoj zoni ona skuplja pomoć za obolele, a sama je bez krova nad glavom.

Premijera je, u razgovoru kojem su prisustvovali ministar za rad, socijalna i boračka pitanja Aleksandar Vulin i gradonačelnik Niša Darko Bulatović, zamolila da joj se obezbedi improvizovani objekat kako bi bila zaštićena od zime i vreline.

Adamovićeva je novinarima, posle razgovora sa šefom srpske vlade kazala da joj je premijer obećao da će dati sve od sebe da joj se reši problem i da je obećao da će joj ubrzo dati odgovor.

Adamovićeva je pomogla velikom broju obolelih i, prema njenim rečima, mesečno uspeva da prikupi po 150.000 dinara u humanitarne svrhe.

Premijer je ranije rekao da će se potruditi da razgovara sa što više građana i da je imao želju da se sretne sa svima, ali da to neće biti moguće jer bi mu za to bilo potrebno 240 sati.

Vučić je naglasio i da nije birao one sa kojima će se videti.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.