Gutereš šokiran

Izvor: B92, 30.Sep.2021, 19:53

Gutereš šokiran

Njujork -- Generalni sekretar UN Antonio Gutereš šokiran je informacijom da je Etiopija sedam visokih zvaničnika UN koji rade u toj zemlji danas proglasila za nepoželjne.

"Komuniciramo sa vladom Etiopije u očekivanju da će zvaničnicima UN biti dozvoljeno da nastave da obavljaju svoj važan posao", izjavila je portparolka UN Stefani Tramble, prenosi Rojters.

Ministarstvo spoljnih poslova Etiopije je saopštilo danas da je odlučilo da protera sedam visokih zvaničnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ujedinjenih nacija zbog mešanja u unutrašnje poslove zemlje, a nakon što je ranije izaslanik UN Martin Grifits izneo optužbe na račun vladine blokade oblasti Tigraj, čije se stanivništvo zbog toga nalazi na ivici humanitarne katastrofe, jer su otežane isporuke medicinske opreme, hrane i goriva u taj sukobima zahvaćeni region.

Među sedam nepoželjnih zvaničnika su i oni iz Dečjeg fonda Ujedinjenih nacija (UNICEF) i Kancelarije Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova.

Zvaničnici UN su, prema saopštenju etiopskog ministarstva, proglašeni "personama non grata" i dat im je rok od 72 sata da napuste zemlju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.