Gutereš preporučio odlaganje godišnje skupštine UN

Izvor: B92, 19.Maj.2020, 20:04

Gutereš preporučio odlaganje godišnje skupštine UN

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš preporučio je da se zbog pandemije koronavirusa odloži godišnja skupština UN u septembru.

Na njoj bi trebalo da se okupe svetski lideri i svečano obeleže 75-godišnjicu svetske organizacije, prenosi AP.

Gutereš je predložio predsedavajućem Generalne skupštine UN nigerijskom diplomati Tidžaniju Muhamadu Bandeu da šefovi država i vlada 193 zemlje članice UN snime svoje poruke, a da samo akreditovane diplomate pri svetskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << organizaciji prisustvuju svečanoj sednici Generalne skupštine.

Predsedavajući Generalne skupštine UN Muhamad Bande izjavio je da će konačna odluka o ovom pitanju biti doneta nakon konsultacija sa zemljama članicama UN.

Godišnjim okupljanjima u UN svake godine prisustvuje veliki broj stranih državnika i diplomata koji provedu više od nedelju dana u Njujorku, gde prisustvuju sastancima, zvaničnim večerama, prijemima, bilateralnim sastancima i stotinama različitih prigodnih događaja.

S obzirom na to da je Njujork epicentar američke epidemije koronavirusa, ovogodišnje jubilarno okupljanje na 75-godišnjicu od završetka Drugog svetskog rata moglo bi biti rizično.

Predstavnik Generalne skupštine Rim Abaza izjavio je danas da još nije doneta odluka povodom ovogodišnjeg okupljanja UN u Njujorku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Gutereš prepourčio odlaganje godišnje skupštine UN

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2020

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš preporučio je da se zbog pandemije koronavirusa odloži godišnja skupština UN u septembru, na kojoj bi trebalo da se okupe svetski lideri i svečano obeleže 75-godišnjicu svetske organizacije, prenosi AP...Gutereš je predložio predsedavajućem Generalne skupštine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.