Izvor: Piplmetar.rs, 17.Apr.2024, 03:32

Gutereš: Hitno deeskalirati neprijateljstva na Bliskom istoku

Betadanas 00:36

Foto: EPA-EFE/EDUARDO MUNOZ
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je na „hitnu deeskalaciju“ neprijateljstava na Bliskom istoku, tokom razgovora sa ministrom spoljnih poslova Irana Hoseinom Amirabdolahijanom, a nakon raketnog napada te zemlje na Izrael, rekao je danas Guterešov portparol Stefan Dužarik.
Do razgovora je, prema rečima portparola, došlo juče.
U nedelju, tokom hitnog sastanka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, Gutereš je upozorio da je „Bliski istok na ivici“ i da je vreme da se napravi korak unazad.
Svetski lideri pozivaju Izrael da ne pribegava odmazdi nakon što je Iran lansirao stotine dronova i raketa na jevrejsku državu, nakon...

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.