Gurnuo samoubicu s mosta da raščisti gužvu

Izvor: RTS, 27.Maj.2009, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gurnuo samoubicu s mosta da raščisti gužvu

Penzionisani oficir kineske armije, besan zbog višečasovne blokade saobraćaja, probio se kroz policijski kordon i "pomogao" samoubici da skoči, gurnuvši ga sa mosta.

Čena Fučaoa, Kineza koji je pretio da će izvršiti samoubistvo u kineskom gradu Guangdžuu, sa mosta je gurnuo prolaznik, besan zbog petočasovne blokade saobraćaja, piše list "Čajna Dejli".

A pomenuti prolaznik je bio šezdesetšestogodišnji penzionisani oficir Laj Đijanšeng koji se prvo >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponudio da porazgovara sa samoubicom i odgovori ga od namere. Međutim, policija ga je odbila.

Đijanšeng se, ipak, nekako probio kroz kordon, popeo do mesta gde je Čen Fučao sedeo na lučnoj konstrukciji, pozdravio se sa njim rukovanjem i... gurnuo sa mosta!

Nakon što je to učinio, okrenuo se ka masi i vojnički joj salutirao.

"Gurnuo sam ga zato što su ljudi poput Čena veliki egoisti. Njihovo ponašanje šteti javnim interesima. Oni se ne usuđuju da sebi zaista oduzmu život. Naprotiv, samo žele da skrenu pažnju odgovornih na svoje probleme", rekao je Laj, koji je odmah uhapšen.

Nesrećni Čen Fučao, koji je nakon propasti svog biznisa sa nekretninama ostao dužan oko 200.000 evra, pao je sa visine od osam metara na jastuk za spasavanje. Tom prilikom je lakše povredio leđa i zglob na ruci.

Od početka aprila, on je najmanje 12 osoba koja je pretila da će izvršiti samoubistvo sa istog mosta u Guangdžuu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.