Gujon u Drvaru: Srbi u FBiH nisu sami

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2021, 22:07

Gujon u Drvaru: Srbi u FBiH nisu sami

Srbi u Federaciji BiH nisu sami dok je solidarnosti Srbije i brige o njima, poručio je v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon.

On se tokom posete Drvaru sastao sa rukovodstvom ove opštine, predstavnicima udruženja i sveštenstvom iz Drvara i Glamoča, piše RTRS.

Na sastanku predstavnici udruženja iz oblasti sporta, kulture i poljoprivrede iz Drvara upoznati su na koji način mogu da konkurišu kako bi dobili novčana sredstva >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rad svojih organizacija, udruženja i klubova.

Dve decenije Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu finansira projekte udruženja Srba iz regiona. Ukupan budžet za ove projekte iznosi 900.000 evra, a konkurs će biti raspisan sledećeg meseca.

"To je nešto što radimo iz godine u godinu i pokazujemo da država Srbija odvaja sredstva za naše ljude gde god da žive i da oni nisu sami. Želimo da pokažemo solidarnost i brigu o njima", rekao je Gujon.

Poseta Gujona dokaz je da je Srbija i dalje prisutna na ovim prostorima i da nesebično pomaže, poručila je načelnica opštine Drvar Dušica Runić.

Gujon se sastao i sa predstavnicima Srpske pravoslavne crkve iz Drvara i Glamoča.

Trodnevna poseta završava sutra u opštini Bosanski Petrovac u Unsko-sanskom kantonu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gujon u Drvaru: Srbi u FBiH nisu sami

Izvor: B92, 21.Apr.2021

Srbi u FBiH nisu sami dok je solidarnosti Srbije i brige o njima, poručio je v.d. direktora Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujon...On se tokom posete Drvaru sastao sa rukovodstvom ove opštine, predstavnicima udruženja i sveštenstvom iz Drvara i Glamoča, piše RTRS...Na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.