Gugl kažnjen zbog neovlašćenog prikupljanja podataka

Izvor: Blic, 12.Mar.2013, 23:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gugl kažnjen zbog neovlašćenog prikupljanja podataka

Američka kompanija "Gugl" je postigla nagodbu sa američkim vlastima u slučaju neovlašćenog prikupljanja ličnih podataka korisnika, za šta će platiti kaznu od sedam miliona dolara.

U okviru nagodbe sa 38 američkih država, internet kompanija je pristala na uništavanje mejlova, šifri i veb istorije koje je prikupila sa kućnih bežičnih mreža pomoću svojih Street view vozila, prenosi Frans pres.

- Ovde je reč o pitanju privatnosti i zaštiti prava ljudi čiji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su podaci prikupljeni bez njihove dozvole - rekao je državni tužilac Erik Šnajderman. - Potrošači imaju pravo da zaštite lične i finansijske informacije od korporacija poput "Gugla". -

Povezane vesti: Gugl: FBI traži podatke o hiljadama korisnika godišnje Ugroženi podaci korisnika servisa Evernout Direktor Gugla za slobodan internet u Severnoj Koreji Amerikanac kažnjen sa milion i po dolara zbog piraterije Ruski Jandeks lansirao sopstveni brauzer

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.