Gugl ide na Mars

Izvor: Blic, 13.Nov.2012, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Gugl" ide na Mars

"Gugl" je svoj projekat "Google Earth" proširio i na Crvenu planetu, a sada su u saradnji sa američkom agencijom NASA , galeriji slika dodali i nove fotografije visoke rezolucije.

"Google Earth" aplikacija je slobodna za preuzimanje sa interneta, a pored detaljnih slika Zemlje, od sada ćete moći da uživate i u jasnim snimcima Marsa koje je napravio satelit agencije NASA koji kruži oko planete.

"Google Mars" je smešten u okviru aplikacije "Google Earth", gde ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << na vrhu osnovnog menija naći narandžastu ikonicu planete , a klikom na nju ćete moći da odaberete "Mars".

Najpopularnija opcija je CTX mozaik koji omogućava korisnicima da zumiraju ove slike visoke rezolucije.

"Ovaj program i dalje nije na tom nivou da pruža naučne podatke, ali je to najboji mogući način za brzo upoznavanje sa Marsom, a takođe je i bogata riznica za sve koji se interesuju za Crvenu planetu.", rekao je Rajan Anderson, član "Kjuriositi" tima.

VIDEO> Pogledajte "Google Mars" aplikaciju:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.