Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Izvor: Beta, 02.Dec.2019, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv te softverske kompanije."Moramo da alarmiramo javnost da smo dobili saznanja da ministarka Zorana Mihjalović vrši pritisak na tužilaštvo i Odeljenje za visokotehnološki kriminal da oduzmu kompjutere i ugase servere kompanije, kako bi na taj način onemugućili rad kompanije. Ćutao sam više od mesec dana o nevidjenim pritiscima, ali sada moramo da reagujemo jer ovo ugrožava i javni interes", izjavio je Guberinić, navedeno je u saopštenju.Guberinić je istakao da se mladima poručuje da ostanu u zemlji, "a istovremeno ministarka u Vladi želi da im oduzme računare, kako ne bi mogli da rade".  "Ako neko tera domaću kompaniju koja plaća porez i ima 100 odsto elektronsko poslovanje, kako možemo da očekujemo da u Srbiju dodje bilo koja velika kompanija ili da se u Srbiji napravi neki novi gigant. Srbiju će zaobilaziti kompanije, a mladima se poručuje da ova zemlja nije mesto za inovacije", rekao je direktor CarGo.Guberinić je postavio pitanje ministarki Mihajlović da li "lov na softversku kompaniju uz pritiske i naloge 'internet policiji', koja treba ovaj posao da obavi, predstavlja manir evropske i savremene političarke"."Prekinuo ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Guberinić: Ministarka Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv CarGo

Izvor: Danas, 02.Dec.2019

Direktor kompanije CarGo Technologies Vuk Guberinić izjavio je danas da ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović vrši pritiske na tužilaštvo da vode hajku protiv te softverske kompanije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.