Grupa muškaraca zaglavljena u pećini na Alpima

Izvor: B92, 22.Jan.2018, 18:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa muškaraca zaglavljena u pećini na Alpima

Bern -- Švajcarska policija saopštila je da će osmorica muškaraca, koji su zaglavljeni u pećini na Alpima, najverovatnije provesti još najmanje 48 sati ispod zemlje.

Oni su zaglavljeni od subote, a moraće tamo da ostanu zbog poplava, javlja AP.

Nijedan član grupe nije povređen, saopštio je kanton Švic.

Grupa je, zajedno sa vodičem, u subotu ujutru ušla u pećinu Heloh u dolini Muotatal u središnjem delu Švajcarske u okviru, kako je planirano, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dvodnevne ekspedicije.

Međutim, muškarci, starosti od 25 do 55 godina, nisu mogli da u nedelju napuste pećinu zbog iznenadnog podizanja nivoa vode.

AP navodi da oni čekaju u bivaku, koji je obezbeđen od poplava.

Organizatori ekspedicije su očekivali da će padati sneg, ali je pala kiša i ubrzo porastao nivo vode u pećini.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grupa muškaraca zaglavljena u pećini na Alpima

Izvor: RTS, 22.Jan.2018

Osmorica muškaraca koji su od subote zaglavljeni u pećini na Alpima najverovatnije će provesti još najmanje 48 sati ispod zemlje zbog poplava, javlja AP. . Nijedan član grupe nije povređen, saopštio je kanton Švic..Grupa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.