Grupa konzervativaca predala pisma o nepoverenju Džonsonu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2022, 10:32

Grupa konzervativaca predala pisma o nepoverenju Džonsonu

Jedanaest poslanika Konzervativne partije britanskog premijera Borisa Džonsona, predalo je jutros pisma o nepoverenju Džonsonu, javlja britanski "Dejli telegraf".

"Jedanaest članova Konzervativne partije podnelo je jutros pisma o nepoverenju u Borisa Džonsona", napisao je u tvitu Kristofer Houp iz "Dejli telegrafa".

Pedeset četiri pisma konzervativnih zakonodavaca su potrebna da bi se u parlamentu pokrenulo glasanje o nepoverenju premijeru DŽonsonu, navodi agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Rojters.

Džonson će se danas obratiti parlamentu, u nastojanju da učvrsti premijersku poziciju poljuljanu skandalom oko serije žurki u Dauning stritu tokom lokdauna.

Džonson je trenutno suočen sa pozivima da podnese ostavku, iako se u više navrata izvinio zbog okupljanja.

On tvrdi da nije znao za mnoge događaje, iako je 20. maja 2020. godine prisustvovao jednom događaju, za koji je, kako tvrdi, mislio da je radni skup.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SKANDAL SA ŽURKAMA Džonson se danas obraća parlamentu: Protiv njega i 20 konzervativaca

Izvor: Blic, 19.Jan.2022

Britanski premijer Boris Džonson pokušaće danas pred parlamentom da učvrsti premijersku poziciju nakon pobune i dela poslanika njegove Konzervativne stranke, koji su ljuti zbog serije žurki u Dauning stritu tokom lokdauna.

Nastavak na Blic...

Džonson odbija da podnese ostavku

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Jan.2022

Britanski premijer Boris Džonson (Johnson) odbio je pozive protivnika i nekih svojih poslanika da podnese ostavku. Džonson se suočava sa pozivima da podnese ostavku nakon niza otkrića o zabavama u Dauning Stritu - kući i kancelariji premijera - tokom karantina zbog COVID-a. On se više puta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.