Grupa aktivista zahteva hapšenje Janeza Janše

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jan.2013, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa aktivista zahteva hapšenje Janeza Janše

LJUBLJANA -

Grupa aktivista koja sebe naziva Grupom 29. oktobar podnela je, na osnovu nedavnog izveštaja antikorupcijske komisije, krivičnu prijavu protiv premijera Janeza Janše u kojoj tvrdi da on poseduje neprijavljenu imovinu u vrednosti od najmanje 200.000 evra i zahteva njegovo hapšenje.

Boris Grivič, predstavnik grupe koja je bila jedan od organizatora prvog prošlogodišnjeg protesta u Mariboru protiv tadašnjeg gradonačelnika tog grada Franca Kanglera, rekao je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slovenačkim medijima da Janša definitivno nije platio porez na pomenutu imovinu.

Prema njegovim rečima, podaci koje je prošle sedmice objavila antikorupcijska komisija, ukazuju na to da je Janša ovu imovinu pribavio podmićivanjem, nezakonitim poslovanjem i zloupotrebom službenog položaja.

Kako je prenela agencija STA, Grivič je dodao da grupa zahteva i da Janša bude uhapšen zbog rizika da on ometa dokazni postupak i počini nova krivična dela.

"Ako ovo poredimo sa standardima prema kojima su hapšeni mladi demonstranti tokom protesta u Mariboru, ne bi trebalo da bude nikakvih problema u vezi sa hapšenjem" Janše, rekao je Grivič aludirajući na više desetina učesnika protesta hapšenih tokom decembra.

Grupa 29. oktobar je, međutim, odlučila da ne podnese krivičnu prijavu protiv lidera slovenačke opozicije i gradonačelnika Ljubljanje Zorana Jankovića, koga je antikorupcijska komisija u svom prošlonedeljnom izveštaju takođe, optužila za korupciju.

Grupa je svoju odluku obrazložila time što je zaključila da antikorupcijska komisija u izveštaju nije direktno optužila Jankovića da je uvećao svoju imovinu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grupa aktivista podnela krivičnu prijavu protiv Janeza Janše

Izvor: Blic, 17.Jan.2013

Grupa aktivista koja sebe naziva Grupom 29. oktobar podnela je, na osnovu nedavnog izveštaja antikorupcijske komisije, krivičnu prijavu protiv premijera Janeza Janše u kojoj tvrdi da on poseduje neprijavljenu imovinu u vrednosti od najmanje 200.000 evra i zahteva njegovo hapšenje...Boris Grivič,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.