Izvor: Nezavisne Novine, 27.Jan.2017, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grupa "Zabranjeno pušenje" objavila novi videospot za pjesmu "Kafana kod Keke

SARAJEVO - Legendarna rok grupa "Zabranjeno pušenje" objavila je novi videospot za pjesmu "Kafana kod Keke", koja se nalazi na desetom albumu "Radovi na cesti" ovog slavnog sarajevskog benda.

Nova numera je posvećena kultnom kafiću "RajvoSa" u Sarajevu, u kojem se već godinama okupljaju brojni sarajevski, ali i regionalni umjetnici i kulturni radnici. Ovo kultno sarajevsko mjesto mnogi nazivaju "Kod Keke" pa je po tome pjesma i dobila ime.

U spotu za novu pjesmu "Zabranjenog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pušenja" učestvovala su neka od najvećih imena kulturne scene regije i grada Sarajeva, koja su željela pokazati da ne postoje granice ni razni politički stavovi koji mogu spriječiti dobre ljude da se i dalje, uprkos svemu što nas okružuje, viđaju, provode i druže.

Na snimanju spota učestvovali su brojni prijatelji i kolege grupe "Zabranjeno pušenje", kao što su stari članovi sarajevskog benda Elvis J. Kurtovich i Marin Gradac, zatim poznati glumci Emir Hadžihafizbegović, Saša Petrović, Filip Šovagović, Senad Bašić, Jelena Gavrilović i Nermin Tulić.

Osim njih, na snimanju su učestvovali i pjevač grupe "Bijelo dugme" Mladen Vojičić Tifa, članovi grupe "Futavci", slavni reditelj Jasmin Duraković te nezaobilazni vlasnik kafane "RajvoSa" Keka.

Jedan od stihova nove pjesme kaže: "Kod Keke kad si, znaš, tu ozdraviš za čas, jer tu smo skupa u dobru i zlu..."

Mnogi sarajevski umjetnici će za ovaj kultni prostor reći da je njihov dnevni boravak i posljednje uporište pred, kako pjesma kaže, "bićima iz džipova i iz teretane".

Autori pjesme "Kafana kod Keke" su frontmen benda "Zabranjeno pušenje" Sejo Sexon, Tomislav Andrić i Toni Lović, produkciju potpisuju Sejo Sexon i Toni Lović, a mastering ove nove numere je radio Džon Dejvis iz poznatog studija "Metropolis Mastering London".

"Radovi na cesti" je deseti studijski album grupe "Zabranjeno pušenje". Objavljen je 2013. godine u izdanju "Croatia Recordsa". Snimljen je u studiju "Plavi film" u Zagrebu. Sadrži 10 pjesama i jednu bonus numeru. Najpoznatija pjesma s albuma je pjesma "Boško i Admira", inspirisana stvarnim osobama i nesrećnim okončanjem njihovih života.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.